Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤιμήθηκε η μνήμη του Περικλή Μελιδονιώτη

Τιμήθηκε η μνήμη του Περικλή Μελιδονιώτη

Από

Ημερομηνία

Από τις 13 Αυγούστου του 2008 το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης ονομάζεται «Περικλής Μελιδονιώτης». Η ονοματοδοσία αποτελεί φόρο τιμής στο Μεραμπελλιώτη αξιωματικό Περικλή Μελιδονιώτη. Ωστόσο ο Περικλής Μελιδονιώτης τιμήθηκε πρόσφατα και στην Βόρεια Ελλάδα. Ήταν άλλωστε ένας από τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, που κατέπεσαν στη διάρκεια πτήσης με αεροπλάνο, ακριβώς πριν από 40 έτη στο όρος Βερτίσκος.
Εκεί πριν λίγες μέρες τη μνήμη τους τίμησε ο Μητροπολίτης Ιωάννης Λαγκαδάς. Μετά το πέρας του πανηγυρικού αρχιερατικού συλλείτουργου, επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα και Αμορίου κ. Νικηφόρο, μετέβη στο όρος Βερτίσκος στο ύψωμα πλησίον της περιοχής των Κρύων Νερών και του Σοχού, όπου και τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μπούρλου, Υπολοχαγού (ΕΜ) Περικλή Μελιδονιώτη και Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ιωσήφ Κατσάρου, που κατέπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος με αεροπλάνο, ακριβώς πριν από 40 έτη, την Παρασκευή 27η Νοεμβρίου 1975 στο σημείο αυτό.
Στην συνέχεια έλαβαν χώρα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, που στήθηκε στο σημείο πτώσης του αεροπλάνου. Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των νεκρών ηρώων και ο Εθνικός Ύμνος.
Τις οικογένειες των τιμώμενων εκπροσώπησε και ομίλησε ο αδερφός του αείμνηστου Περικλή κ. Νίκος Μελιδονιώτης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Πρόσφατα άρθρα