Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΤεχνολογία-ΕπιστήμηΓιατί δεν μπορείς να κλείσεις το Facebook

Γιατί δεν μπορείς να κλείσεις το Facebook

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Αν έχετε ποτέ σκεφτεί να αφήσετε το Facebook για πάντα, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είστε ο μόνος. Πέρυσι, μια διαδικτυακή καμπάνια καλούσε τους χρήστες του Facebook να αποσυνδεθούν από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για 99 ημέρες. Μάλιστα, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έγιναν εκτεταμένες έρευνες.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το 99daysoffreedom.com, οι ερευνητές στόχευσαν ειδικά σε άτομα που ήταν πρόθυμα να αποστασιοποιηθούν από το κοινωνικό δίκτυο αλλά δεν μπορούσαν να το κάνουν από μόνοι τους. Μελετώντας αυτές τις πληροφορίες, η ομάδα διαπίστωσε τα τέσσερα κύρια γεγονότα που οδήγησαν στην επιστροφή τους. Ο πρώτος λόγος σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο εθισμός τον οποίο αντιλαμβάνονται οι χρήστες και τους κάνει να επιστρέφουν. Ένας συμμετέχων περιέγραψε την περίοδο που προσπάθησε να μείνει εκτός Facebook: «Τις πρώτες 10 ημέρες, κάθε φορά που άνοιγα ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, το δάχτυλό μου πήγαινε αυτόματα στο “f”».

Ένας άλλος λόγος που έκανε τους χρήστες να αποχωρούν ήταν η έλλειψη ιδιωτικότητας και αυτοί επέστρεφαν λιγότερο συχνά στο κοινωνικό δίκτυο. Αλλά όσοι ενδιαφέρονταν για το τι σκέφτονταν οι άλλοι γι’ αυτούς και μπορούσαν να διαχειριστούν τις συγκεκριμένες πληροφορίες που ήθελαν να μοιραστούν με τους άλλους δεν μπορούσαν να κρατηθούν και επανασυνδέονταν στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο τρίτος λόγος που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν στο κοινωνικό δίκτυο είναι η διάθεσή τους σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς σύμφωνα με την έρευνα όσοι είχαν καλύτερη διάθεση μπορούσαν να μείνουν περισσότερο χρόνο χωρίς Facebook. Ταυτόχρονα ο τελευταίος λόγος που κάποιοι δεν επέστρεφαν στο Facebook είναι η χρήση άλλων κοινωνικών δικτύων «υποκατάστατων». Αν κάποιος ασχολείται με ένα άλλο social media ενδιαφέρεται λιγότερο για το Facebook. Επέστρεφαν δηλαδή πιο συχνά οι χρήστες που απλώς δεν είχαν κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο να ασχοληθούν αλλά ήθελαν να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. (newsbeast)

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα