Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςEνδοδαπέδια θέρμανση στους δρόμους της Νορβηγίας

Eνδοδαπέδια θέρμανση στους δρόμους της Νορβηγίας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Όταν ο παράς και το… κρύο δεν μπορούν να κρυφτούν, βρισκόμαστε εμπρός σε ειδήσεις όπως αυτές που έρχονται από τη Νορβηγία, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία νέα και δραστική μέθοδο για την εξάλειψη των πάγων από τους δρόμους της.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δημοσίων Έργων της χώρας, δοκιμάζεται μία νέα τεχνική με… υποδαπέδια θέρμανση των δρόμων, έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η παρουσία του πάγου στην επιφάνειά τους.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε κάποιους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας, στο Όσλο, σε κάποια σημεία που η εμφάνιση του πάγου είναι έντονη σε μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και σε πεζόδρομους με μεγάλη κυκλοφορία έτσι ώστε να διευκολύνουν τους πεζούς στα ψώνια τους.

Το σύστημα λειτουργεί ανάλογα την περίπτωση είτε με ηλεκτρικά καλώδια, είτε -κατά κύριο λόγο- με την ενσωμάτωση σωλήνων κάτω από την άσφαλτο, μέσα στους οποίους κυκλοφορεί ζεστό νερό.

Η τεχνολογία είναι δοκιμασμένη εδώ και χρόνια, η εμπειρία που έχει αποκτηθεί σημαντική, και το χρήμα -το απαραίτητο για να λειτουργήσει όλο αυτό το υπερθέαμα τεχνικής- πολύ σε ποσότηταα και ιδιαιτέρως εύκολο να δοθεί για κοινωνικούς σκοπούς.

Είπαμε το -πολύ- χρήμα των Νορβηγών δεν κρύβεται. Όπως δεν κρύβεται και ο ελληνικός «βήχας» της λακκούβας και της κακοτεχνίας. Έκαστος στο είδος του…

Πηγή: protothema

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα