Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήVideoΠεζοπορία στην περιοχή μεταξύ Καλαμαύκας και Ανατολής Ιεράπετρας

Πεζοπορία στην περιοχή μεταξύ Καλαμαύκας και Ανατολής Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στην περιοχή της Καλαμαύκας μέχρι τα όρια της Ανατολής περπάτησε ο Ορειβα-
τικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.Η πεζοπορία μας ξεκινησε λίγο μετά το χωριό και την περιοχή του μικρού φαραγγιού του Χαυγά. Περπατήσαμε με πορεία ανατολική και κατηφορική σε ίχνη παλιού μονοπατιού ανάμεσα από πεζούλες με ελιές με θέα τα απέναντι λασιθιώτικα βουνά που τα κάλυπτε ένας γκριζόμαυρος όγκος από σύννεφα.

Ο ασφάλτινος δρόμος “έκοψε” για λίγο την πορεία μας πριν ξαναμπούμε σε παλιό καλντερίμι και προορισμό λίγο χαμηλότερα ακομά το ξωκλήσι των Αγίων Πάντων σε ένα σημείο μπαλκόνι προς την μεριά της Ιεράπετρας.Το σημείο αυτό ήταν το χαμηλότερο της διαδρομής μας και έτσι ξεκινήσαμε ανηφορική πορεία με κατεύθυνση προς την Ανατολή. Η πεζοπορία μας “πέρασε” από άλλα δύο ξωκλήσια της περιοχής πρώτα από τον Άι Γιάννη και μετά από την “Γέννηση της Θεοτόκου” έχοντας υπέροχη θέα στο νότιο Κρητικό πέλαγος και το φράγμα των Μπραμιανών.

Στην διαδρομή μας συναντήσαμε (όσο παράξενο και αν ακούγεται) ένα καταφύγιο γαϊδάρων, ένα donkey’s sanctuary, όπως το ονομάτισαν οι αλλοδαποί που με τη φροντίδα τους τα γερασμένα συμπαθητικά τετράποδα έχουν βρεί μια άνετη ζωή ενώ βρίσκονται προς το τέλος της ζωής τους. Επιστρέψαμε στην αφετηρία μας μετά από 4,5 ώρες πεζοπορίας.
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος
Φωτογραφίες: Λεωνίδας Κλώντζας

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα