Σε μια ακόμη κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης με μοναδικό στόχο να ανακουφίσει τους ασθενείς του Νοσοκομείου προχώρησε η ομάδα «Εμείς κι Εμείς» που για ακόμη μια φορά διέθεσε τα έσοδα από τις εκδηλώσεις της σε προσφορά υγειονομικού υλικού προς το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, με πολλαπλές ελλείψεις σε τομείς ζωτικής σημασίας, όπως η υγεία, οι πολίτες δίνουν ηχηρό «παρών» προκειμένου να μη λείψει τίποτα από συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, υποκαθιστώντας σε αρκετές περιπτώσεις κρατικούς μηχανισμούς που θα έπρεπε να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Χθες το πρωί, εκπρόσωποι της καρναβαλικής ομάδας «Εμείς κι Εμείς» επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και διέθεσαν οκτώ κούτες που περιείχαν υγειονομικό υλικό, απαραίτητο για την περίθαλψη των ασθενών, που πολλές φορές βρίσκεται σε έλλειψη, όπως σύριγγες, γάζες, καθετήρες κ.ά. Πρόκειται για υλικό αξίας χιλίων ευρώ ενώ τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από τις χειμερινές δράσεις της ομάδας και θα καλύψουν τις ανάγκες του ιδρύματος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αξίζει να θυμίσουμε πως την περίοδο του καλοκαιριού, οι «Εμείς κι Εμείς» διέθεσαν ξανά υγειονομικό υλικό αξίας δύο χιλιάδων ευρώ, ποσό που συγκέντρωσαν μέσα από τις ιδιαίτερες και πάντα εντυπωσιακές δράσεις τους. Το υλικό παρέλαβε η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ. Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Βαρβάρα Κιαγιά, η οποία δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε υγειονομικό υλικό, λόγω δυσκολίας που παρουσιάζεται με τις εταιρίες που το προμηθεύουν, όσο και για τη συνεχή εθελοντική προσφορά επιχειρηματιών και πολιτών του Ρεθύμνου.

Β. ΚΙΑΓΙΑ: ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η κ. Κιαγιά τόνισε πως σε αρκετές περιπτώσεις πολίτες με την εθελοντική τους προσφορά έχουν συνδράμει στο «παρά πέντε», πριν δημιουργηθούν ελλείψεις, με προμήθειες υγειονομικού υλικού και δωρεές σε διάφορα είδη για τα οποία υπήρχε άμεση ανάγκη. «Δεν δημιουργούνται πολύ σοβαρές ελλείψεις αλλά πάντα πραγματικά λόγω και της προσφοράς των συμπολιτών μας. Πάρα πολλοί έχουν κάνει προσφορές στη μνήμη δικών τους, αντί για μνημόσυνο. Υπάρχει φοβερή ανταπόκριση και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί δεν χρειάζεται να παρακαλάμε πια τις εταιρείες που είτε μας λένε ότι δεν διαθέτουν, είτε ζητάνε άμεση πληρωμή».

Επιπλέον, η κ. Κιαγιά μίλησε για την προσφορά της ομάδας «Εμείς κι Εμείς» αλλά και άλλων πολιτών και ανέφερε: «Οι εμείς κι εμείς μας έχουν στηρίξει σε διάφορες περιπτώσεις που είχαμε ανάγκες.

Η κ. Κάρεν Πολίτη, η αναισθησιολόγος μας που ανήκει στην ομάδα αυτή κάνει πάντα τις διαδικασίες και πάντα ανταποκρίνονται. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι μας έχουν στηρίξει όλο αυτό τον χρόνο πολλοί Ρεθεμνιώτες. Είχαμε δυσκολίες να προμηθευτούμε προϊόντα για διάφορους λόγους κάθε φορά. Οι πολίτες του Ρεθύμνου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, τους ευχαριστούμε όλους γιατί μαζί τους κρατήσαμε ανοιχτό το νοσοκομείο και δεν δημιουργήθηκαν φοβερές ελλείψεις ώστε να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις θεραπείες των ασθενών μας. Το κυριότερο ήταν σύριγγες και ιατρονοσηλευτικό υλικό. Δεν είχαμε ελλείψεις φαρμάκων, το πρόβλημα πάντα ήταν με τις εταιρείες που μας προμήθευαν υλικά, καθετήρες, σύριγγες κ.ά. χωρίς τα οποία βέβαια δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλα τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου που μας έχουν στείλει κατά καιρούς πολλά σεντόνια, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες, κουβέρτες και έτσι υπάρχει πάντα επάρκεια υλικού για να μπορούμε πάντα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του πολίτη. Καλές γιορτές σε όλους τους πολίτες και όταν έρχονται στο Νοσοκομείο ζητούμε λίγη κατανόηση γιατί έχουμε μείνει πολύ λίγοι πια αλλά προσπαθούμε και θα το παλέψουμε».

Μ. ΠΕΤΡΑΚΗ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ

Από την πλευρά της η κ. Μαίρη Πετράκη, εκπρόσωπος της καρναβαλικής ομάδας «Εμείς κι Εμείς» σε δηλώσεις της ανέφερε: «24 χρόνια τώρα προσπαθούμε να παραμείνουμε μια καλή παρέα και με αφορμή το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι να διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις. Στην προσπάθειά μας αυτή βέβαια δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν μόνοι μας. Πλήθος συμπολιτών μας βοηθάει στις εκδηλώσεις μας και τις προβάλλει. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Όπως το καλοκαίρι έτσι και φέτος το χειμώνα τα έσοδα των εκδηλώσεων τα προσφέρουμε σε φαρμακευτικό υλικό που έχει ανάγκη το νοσοκομείο μας που είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό μας και πρέπει να το φροντίσουμε.

Βέβαια με τις μικρές μας πλάτες δεν μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου. Σ’ αυτό πρέπει να αναλάβει το κράτος.

Για εμάς είναι ευχαρίστηση τουλάχιστον να βοηθήσουμε έστω και έναν συμπολίτη μας, να τον ανακουφίσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε, να καταλάβουμε ότι η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό που έχουμε και πρέπει να το κρατήσουμε ασφαλές. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη. Τα έσοδα είναι από διάφορες εκδηλώσεις και του χειμώνα που κάνουμε τις χειμωνιάτικες κινηματογραφικές βραδιές. Πέρυσι το καλοκαίρι διαθέσαμε περίπου δύο χιλιάδες ευρώ, τώρα διαθέσαμε χίλια ευρώ και είναι φαρμακευτικό υλικό που έχει άμεσα ανάγκη το νοσοκομείο. Έχουμε αφοσιωθεί στο να στηρίζουμε το νοσοκομείο, και θα συνεχίσουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

www.goodnet.gr