Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΣητείαΑδικαιολόγητη η κωλυσιεργία για τα απορρίμματα

Αδικαιολόγητη η κωλυσιεργία για τα απορρίμματα

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και των περισσότερων Δημάρχων -και της Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη- πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο σύσκεψη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.
Σκοπός ήταν να επιβεβαιωθεί η σύμφωνη άποψη όλων για τον περιφερειακό σχεδιασμό.
«Θα πρέπει», δήλωσε ο κ. Πατεράκης, «να προχωρήσει η υλοποίηση των ώριμων έργων που αφορούν τον περιφερειακό σχεδιασμό. Σκοπός επίσης ήταν η ενημέρωση όσων δεν είχαν παραστεί στην συνάντηση που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Αθήνα, αναφορικά με την θέση του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Καπετάνιου, που θεωρεί ότι πρώτα πρέπει να γίνουν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων και ακολούθως ο περιφερειακός σχεδιασμός, το οποίο κατά την άποψη μας δεν ισχύει. Και τούτο, διότι ο δικός μας περιφερειακός σχεδιασμός είναι ευθυγραμμισμένος με τον εθνικό. Ακόμη τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων -σε κάθε Δήμο δηλαδή- είναι υποχρεωτικά εναρμονισμένα με τον περιφερειακό σχεδιασμό.
Επομένως η άποψη του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών είναι «προφάσεις εν αμαρτίες». Απλά κωλυσιεργεί την όλη διαδικασία. Θα αποδειχθεί ότι η περιφέρεια Κρήτης προηγείται έναντι όλων των άλλων περιφερειών και ιδιαίτερα της Αθήνας.
Ζητούμενο είναι να προχωρήσει άμεσα ο περιφερειακός σχεδιασμός με τα ώριμα έργα που υπάρχουν σε Χερσόνησο, Αμάρι, Σητεία. Όλα τα άλλα σημαίνουν καθυστέρηση, η οποία κατά την άποψή μας είναι εσκεμμένη. Και βέβαια τα χρήματα αυτά στην πορεία μπορούν να πάνε αλλού.
Όταν λοιπόν εμείς προηγούμαστε έναντι όλων των άλλων περιφερειών και είμαστε σύμφωνοι με τον εθνικό σχεδιασμό και έχουμε και την σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου υπουργείου, του ΥΠΕΚΑ, δεν βλέπουμε τον λόγο να μην προχωρήσει η υλοποίηση του πρώτου τμήματος του περιφερειακού σχεδιασμού. Το ΥΠΕΚΑ, να τονίσω, ότι κατήρτισε τον εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα