Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕντείνονται τα λειτουργικά προβλήματα στο ΙΚΑ Αγίου Νικολάου

Εντείνονται τα λειτουργικά προβλήματα στο ΙΚΑ Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σταδιακά εντείνονται τα λειτουργικά προβλήματα στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Λασίθι, που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο.
Τα προβλήματα λόγω της υποστελέχωσης είναι εμφανή στην παροχή των υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι, οι φορείς των εξυπηρετούμενων, των ασφαλισμένων, των επαγγελματιών, αλλά και των πολιτών που μέσω του ΙΚΑ εξυπηρετούνται σε θέματα συντάξεων και αναπηρικών βεβαιώσεων και επιτροπών προσέρχονται στην υπηρεσία καθημερινά για πολλά και διάφορα θέματα.
Όμως μόλις 13 άτομα έχουν απομείνει στο κατάστημα του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο για να παρέχουν όλες τις υπηρεσίες στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους. Σε ποσοστό ο συνολικός όγκος και το μέγεθος των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Λασίθι αντιστοιχεί στο 65%.
Ο ένας εργαζόμενος υπηρετεί στη Νεάπολη και αναλαμβάνει όλους τους πολίτες και τις διάφορες εργασίες στην ευρύτερη περιοχή.
Ο τόσο μεγάλος όγκος των εργασιών, που πρέπει να καλύψουν οι λιγοστοί εργαζόμενοι συχνά προκαλεί έμφραγμα σε όλες τις υπηρεσίες, επειδή ακριβώς δεν προχωρούν οι περιπτώσεις.
Μεγάλη είναι η αναμονή ακόμα και για τους συνταξιούχους, αλλά και για όσους θέλουν να «περάσουν» από τις επιτροπές ΚΕΠΑ. Οι ασφαλισμένοι ξεπερνούν τις 15.000 αλλά και όλοι όσοι είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία του ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΙ.
Ως κεντρικό κατάστημα του Λασιθίου το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, όπως επανειλημμένως έχει επισημανθεί, χρήζει ενίσχυσης σε προσωπικό. Ωστόσο οι εκκλήσεις ακόμη δεν έχουν πιάσει τόπο.
Θ.Κ.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα