ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣτο στόχαστρο η «διαδρομή» του οπλισμού και η σχέση εμπόρου - υπόδικου

Στο στόχαστρο η «διαδρομή» του οπλισμού και η σχέση εμπόρου – υπόδικου

Από

Ημερομηνία

Τη «διαδρομή» του βαρύ οπλισμού που βρέθηκε σε υπόγεια γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στα στενά της Έβανς) καλούνται τώρα να συνθέσουν οι αστυνομικοί της Ομάδας Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος. Η επιχείρηση αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν όπως δείχνουν οι κινήσεις των αστυνομικών  της υπηρεσίας.

Το κλειδί που άνοιγε την πόρτα της εγκαταλελειμμένης κατά τ’ άλλα γκαρσονιέρας βρέθηκε στα χέρια γνωστού εμπόρου του Ηρακλείου, ο οποίος διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον άνθρωπο που την διαχειριζόταν. Αν ο έμπορος γνώριζε το «μυστικό» που έκρυβε το υπόγειο είναι προς διερεύνηση (απαντήσεις  δίνονται μέσα από το υλικό της δικογραφίας), πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι εκείνος υπέδειξε την ακριβή διεύθυνση στους αστυνομικούς.
Μεγάλο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ του ανθρώπου στον οποίο φέρεται να ανήκει η γκαρσονιέρα. Πρόκειται για 43χρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος έχει κάνει επιχειρηματικά ανοίγματα και στην πόλη του Ηρακλείου με τη λειτουργία καφετέριας.

Ο 43χρονος είναι υπόδικος στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου με μία βαλίτσα που ήταν φορτωμένη με έξι κιλά χασίς, ένα όπλο και δύο γεμιστήρες. Είχε μόλις φθάσει από Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Η σύλληψη του είχε θεωρηθεί «καρφωτή» με τον ίδιο να αρνείται κάθε εμπλοκή με την μεταφορά των ναρκωτικών και να ισχυρίζεται ότι την βαλίτσα του την «πάσαρε» την τελευταία στιγμή άλλο πρόσωπο, το οποίο δήθεν έπρεπε να πάει στην τουαλέτα για να κάνει την ανάγκη του.

Το παρελθόν με τα όπλα, τη γιαγιά και το δέμα από την Γερμανία

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο ο 43χρονος στους αστυνομικούς κύκλους ήταν γνωστός για την ενασχόληση του με τα …όπλα. Το 2008 αποκαλύπτεται η εμπλοκή του σε μεγάλη υπόθεση με βαρύ οπλισμό. Η υπόθεση αποκαλύπτεται από τις Γερμανικές Αρχές, οι οποίες είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον Γερμανό προμηθευτή. Στις Ελληνικές Αρχές φθάνει σήμα για την αποστολή ύποπτου δέματος στο όνομα μίας 93χρονης, γιαγιάς του 43χρονου. Στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης αποκαλύπτεται ότι το δέμα περιείχε 25 όπλα, τα οποία εργαστηριακά αποδείχτηκαν καινούργια και απείραχτα. Παρά το βαρύ κατηγορητήριο, ο 43χρονος καταδικάζεται με ήπια ποινή με τον ίδιο να δηλώνει «συλλέκτης».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην γκαρσονιέρα έχουν βρεθεί δεκάδες όπλα (καλάσνικοφ, Μ5, περίστροφα) αλλά και αμέτρητες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Όλα μέσα σε κούτες. Η ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση σχηματίζει δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα στον 43χρονο υπόδικο, στον έμπορο αλλά και σε έναν Ρεθυμνιώτη ενώ δεν αποκλείεται  να προκύψουν και νέα στοιχεία.
Η εμπλοκή του εμπόρου έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς το προφίλ του απέχει μακρυά από τέτοιες δραστηριότητες.

Πηγή: Cretalive

Πρόσφατα άρθρα