Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΟρειβατικό σκι στα Λευκά Όρη

Ορειβατικό σκι στα Λευκά Όρη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια το ελεύθερο ορειβατικό σκι μακριά από οργανωμένες πίστες και χιονοδρομικά κέντρα. Με λίγο ή πολύ χιόνι οι λάτρεις του αθλήματος μπορούν να αισθανθούν την απόλυτη ελευθερία στο χιονισμένο βουνό.

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα” ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων Σταύρος Μπαδογιάννης, με  αφορμή τη Σχολή του Ορειβατικού σκι -που θα διοργανώσει και φέτος ο Ορειβατικός- ενώ  όπως υπογράμμισε «τα τελευταία χρόνια όπως βλέπουμε στην Ευρώπη, οι καλά οργανωμένες πίστες που υπάρχουν δεν έχουν την κίνηση όπως παλιά.

Πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι που  ασχολούνται με το σκι, προτιμούν να πηγαίνουν να αθλούνται σε ελεύθερα πεδία, εκτός πίστας δηλαδή. Το ελεύθερο ορειβατικό σκι είναι και φιλικό προς το περιβάλλον, αφού δεν διαταράσσει το οικοσύστημα μιας και δεν αλλοιώνουμε τη εικόνα του βουνού, εκεί που σε αντίθετη περίπτωση θα κατασκευάζαμε ένα χιονοδρομικό κέντρο. Ετσι τα Λευκά Ορη για το ελεύθερο σκι είναι τόπος ιδανικός. Παράλληλα, όμως, με το ελεύθερο ορειβατικό σκι θα πρέπει να αναδείξουμε τον χειμερινό μας τουρισμό, προωθώντας τις καλές διαδρομές που υπάρχουν στα Λευκά Όρη,  οι οποίες σε τελική ανάλυση δεν χρειάζονται να είναι χιονισμένες».

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα