Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΜητσοτάκης: Δεν συναινώ σε καταστροφικές πολιτικές

Μητσοτάκης: Δεν συναινώ σε καταστροφικές πολιτικές

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Απογοήτευση προκάλεσε στη ΝΔ η στάση που κράτησαν ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι διαρροές που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μαξίμου, οι οποίες όπως λένε στην Συγγρού δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και οι προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο για το ζήτημα των διορισμών των μετακλητών υπαλλήλων, όσο και για την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει για την σύσταση του ΕΣΡ, προκάλεσαν στην Συγγρού έντονη δυσαρέσκεια.

Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος έλεγαν πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να μην ρίξει νερό στον μύλο του λαϊκισμού, ενός δρόμου, που όπως λένε στην Συγγρού, έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Ωστόσο το πρώτο δείγμα είναι αρνητικό, καθώς όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει μεταξύ των δύο θεσμικών παραγόντων να υπάρχει εμπιστοσύνη και όχι την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση να γίνονται διαρροές από συνεργάτες του πρωθυπουργού, με στόχο να πυροδοτήσουν το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στον πρωθυπουργό πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε καταστροφικές πολιτικές όπως είναι το ασφαλιστικό ή σε αποφάσεις που ψαλιδίζουν σε σημαντικό βαθμό τις αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών στην περίπτωση του ΕΣΡ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα στο προεδρικό μέγαρο και θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα συνεχίσει την τακτική των ήπιων τόνων και της αντιπολίτευσης μέσω επιχειρημάτων και προτάσεων.

Παράλληλα, εκτιμά ότι στο μόνο ζήτημα που μπορεί να υπάρξει συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό της Συνταγματικής αναθεώρησης. «Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι “κουτσή”. Η χώρα δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για τον θεσμικό της εκσυγχρονισμό», τόνιζαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 4,5 μονάδες

Προβάδισμα 4,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,5% και η Νέα Δημοκρατία 31%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Ένωση Κεντρώων και η Λαϊκή Ενότητα με 3%, και το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 7%.

Στην ερώτηση ποιον από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 25% και ο κ. Μητσοτάκης το 27%. «Κανέναν από τους δύο» απάντησε το 41%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 44% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 40%.
www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα