Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςΤα χειρότερα passwords του κόσμου

Τα χειρότερα passwords του κόσμου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Μπορεί φέτος η επιρροή από το θρυλικό Star Wars να ήταν μεγάλη σε ότι αφορά στα passwords που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά, όμως τελικά δεν ήταν αρκετή για να αποκαθηλώσει τον… πρωταθλητή των πιο αδύναμων κωδικών πρόσβασης, που δεν είναι άλλος από το «123456».

Για άλλη μια χρονιά η εταιρεία SplashData έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους χειρότερους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιεί ο κόσμος για την πρόσβασή του σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, emails και social media. Στην κορυφή της παραμένει για τέταρτη σερί χρονιά ο «βασιλιάς» των χειρότερων password, το «123456», γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν δίνει και μεγάλη σημασία στις προειδοποιήσεις των ειδικών για ισχυρότερους κωδικούς, κάνοντας πιο εύκολη τη… δουλειά των hackers.

Τη χρονιά που μας πέρασε, ο κόσμος είχε σαφέστατα επηρεαστεί από το Hollywood, επιλέγοντας passwords εμπνευσμένα από διάσημες ταινίες, με «πρωταγωνιστή» το «starwars», με τον ομώνυμο κωδικό ασφαλείας να κατέχει τα πρωτεία και τα «princess» και «solo», να ακολουθούν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς τα passwords θα πρέπει να αποτελούνται το λιγότερο από 8 χαρακτήρες, να περιέχουν συνδυασμό πεζών και κεφαλαίων, αριθμών, συμβόλων, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του ίδιου κωδικού ασφαλείας για είσοδο σε περισσότερα από ένα site.

Ακολουθεί η λίστα με τα χειρότερα passwords του 2015. Αν αναγνωρίσετε το δικό σας, περιττό να σας συμβουλεύσουμε να το αλλάξετε…

123456
password
12345678
qwerty
12345
123456789
football
1234
1234567
baseball
welcome
1234567890
abc123
111111
1qaz2wsx
dragon
master
monkey
letmein
login
princess
qwertyuiop
solo
passw0rd
starwars (CNN.gr)

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα