Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νικολάου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο

Μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νικολάου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τέσσερις μαθητές από Λύκεια του νομού Λασιθίου και ακόμα 20 από τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης θα συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα Euroscola και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα για μια μέρα στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στο Στρασβούργο θα ταξιδέψουν από την περιοχή του Λασιθίου η μαθήτρια της Β΄ Τάξης του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίου Νικολάου Πόπη Μαστοράκη, η Μαρία Καραμανωλάκη από το ΓΕ.Λ. Σητείας, η Μαρία Κουφουδάκη από το 2ο ΓΕ.Λ. και η Ειρήνη Τζουβελέκα από το 1ο ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας.

Η ελληνική καταγωγή
Η Πόπη Μαστοράκη εκφράζεται με ωριμότητα, κριτική σκέψη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Μάλιστα δε θεωρεί ότι η ίδια και οι άλλοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα εκπροσωπήσουν μια χώρα με πληγωμένη προσωπικότητα, αλλά -αντίθετα πηγαίνουν- με ιδιαίτερα έντονο το αίσθημα της ελληνικής καταγωγής, καθώς από την Ελλάδα ξεκίνησε το όραμα της ενωμένης Ευρώπης.
Η Πόπη αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή, αφού θα αντικρίσει μετά από αρκετά χρόνια ξανά, από κοντά το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη, που από τον Άγ. Νικόλαο έκανε το δικό του ταξίδι για να τοποθετηθεί μόνιμα στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Στη διάρκεια του διαλείμματος στο σχολείο της η Πόπη μίλησε μαζί μας και δήλωσε πολίτης της Ευρώπης και έτοιμη να βιώσει μια εμπειρία που θα την οπλίσει τόσο με γνώσεις, όσο και με ερεθίσματα για νέα πράγματα που αφορούν την κοινή πορεία των χωρών- μελών.
«Έμαθα για τον διαγωνισμό από την ενημέρωση που μας έκανε ο διευθυντής μας κ. Νίκος Αποστολάκης, εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου και με βάση τις οδηγίες για την ύλη που θα έπρεπε να διαβάσουμε και την προσωπική μου έρευνα στον κυβερνοχώρο έγραψα την δική μου έκθεση με θέμα την συνθήκη της Λισσαβόνας», μας εξήγησε.
Θεωρεί πολύ σημαντικό το ότι θα συμμετάσχει σε κοινές συνεδριάσεις με εφήβους από άλλες χώρες, κάτι που πιστεύει ότι θα ανοίξει τους ορίζοντές της.
Με αγωνία περιμένει το ταξίδι στις 4 και στις 5 Φεβρουαρίου, για να βρεθεί στην καρδιά της λήψης των αποφάσεων, που αφορούν την ενωμένη Ευρώπη.
Τη χαρά τους εξέφρασαν και ο διευθυντής του σχολείου, αλλά και οι υπόλοιποι καθηγητές, αφού μια μαθήτρια της Β΄ Τάξης του 1ου ΓΕ.Λ. Αγ. Νικολάου θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα