Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΨήφισμα στήριξης στους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Ψήφισμα στήριξης στους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Στην έκδοση ψηφίσματος στήριξης και συμπαράστασης στους αγώνες που δίνουν οι αγρότες της Ιεράπετρας και το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

Στο ψήφισμα καταγράφηκε η καθολική απαίτηση των αγροτών για απόσυρση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου που παρουσίασε η Κυβέρνηση, καθώς επίσης και η απαίτηση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της μεταφοράς των κηπευτικών στις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού και εν’ όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, το Δ.Σ στο ψήφισμά του απαιτεί από την Κυβέρνηση να προετοιμαστεί για την εφαρμογή του νόμου 4256/2014 σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται η δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Χαρακτηριστικά όπως επισημαίνεται «το ελάχιστο που απαιτούμε αυτή την ώρα από την Κυβέρνηση είναι η εφαρμογή του Νόμου», δεδομένου ότι τα κηπευτικά της Ιεράπετρας και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Κρήτης πλήττονται βάναυσα από τις κινητοποιήσεις του ναυτικού κλάδου και τις συνέπειές τους.

Πρόσφατα άρθρα