Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣυναυλία της Ορχήστρας Δωματίου Contra Tempo στο ΡΕΞ

Συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου Contra Tempo στο ΡΕΞ

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, τη συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου Contra Tempo, συνεχίζεται το Σάββατο το βράδυ το πρόγραμμα του «Μικρού Φεστιβάλ 2015 – 2016» στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ του Αγ. Νικολάου, που ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μουσικόφιλων από όλη την Κρήτη, κρίνοντας από την προπώληση εισιτηρίων.
Η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2012 με πρωτοβουλία του Αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, από μουσικούς που αποφάσισαν να εργαστούν μαζί, αγνοώντας τις όποιες αντιξοότητες έχει να αντιμετωπίσει μια τέτοια κίνηση στους καιρούς που διανύουμε. Ως πρότυπο για τη δημιουργία της Ορχήστρας, λειτούργησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Συναυλιών (Verein für Private Musikalische Aufführungen) που ίδρυσε ο Α. Schönberg μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Βιέννη. Κοινός στόχος του συνόλου είναι η εξερεύνηση του ρεπερτορίου για ορχήστρα δωματίου διαφορετικών εποχών και αισθητικών ρευμάτων της μουσικής Τέχνης, η προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, σύγχρονης και παλαιότερης, καθώς και η παρουσίαση συμφωνικών έργων σε μεταγραφή για μικρή ορχήστρα. Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ένας θεσμός με ιστορία στην υποστήριξη δημιουργικών πρωτοβουλιών, έθεσε από την πρώτη στιγμή την ορχήστρα υπό την Αιγίδα του.
Εισιτήρια στην προπώληση υπάρχουν ακόμα τόσο στην Κουνδούριο Βιβλιοθήκη όσο και στο Ωδείο Τέχνης και καλό θα είναι να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή καθώς όλες οι θέσεις θα είναι αριθμημένες.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα