ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΜινωϊκό ναυάγιο 4.000 ετών βρέθηκε στην Τουρκία

Μινωϊκό ναυάγιο 4.000 ετών βρέθηκε στην Τουρκία

Από

Ημερομηνία

Το παλαιότερο ναυάγιο που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Τουρκία ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στον κόλπο της Μαρμαρίδας, απέναντι από τη Σύμη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.

Κρήτη 4000_1Πρόκειται για ένα σκάφος που φέρεται να είναι 4.000 ετών και σχετίζεται με τον μινωικό πολιτισμό στην Κρήτη, αναφέρουν οι τούρκοι αρχαιολόγοι. Στο σημείο έχουν βρεθεί ακόμη εγκαταστάσεις που σχετίζονται με λιμάνι και άλλα ερείπια που είναι πλέον κάτω από τα νερα, γράφει η Dailysabah.

Το πλοίο εκτιμάται ότι ήταν ένα εμπορικό του Μινωικού Πολιτισμού, ο οποίος εκτείνεται χρονικά από το 3.650 μέχρι το 1.400 π.Χ.. Τα αντικείμενα του δείχνουν ότι προέρχεται από την Κρήτη, αλλά βυθίστηκε σε μια καταιγίδα στον Κόλπο του Hisaronu. Κάθεται τώρα ήρεμα, 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μέχρι στιγμής, μια ομάδα 15 ερευνητών, αρχαιολόγων, γεωφυσικων και βιολόγων, έχουν εντοπίσει πάνω από 100 ναυάγια στον κόλπο της Μαρμαρίδας πάνω από 20 λιμάνια, 25 πλοία , 400 άγκυρες, και πολυάριθμα αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού μεχρι την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Ωστόσο, η τελευταία ανακάλυψη έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ιστορικά σημαντικό εύρημα μέχρι σήμερα. (eKriti)

 

 

Πρόσφατα άρθρα