Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΒήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Αποφασισμένοι να διαδηλώσουν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας εμφανίζονται οι αγρότες και προετοιμάζουν μεθοδικά την κάθοδο τους στην πρωτεύουσα την Παρασκευή.

Όπως όλα δείχνουν, οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στις αξιώσεις τους ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και τη φορολογία, πριν προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ωστόσο, το ισχυρό μπλοκ των Τεμπών εμφανίζεται πιο διαλλακτικό αφήνοντας ένα «παράθυρο» για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους του να δηλώνουν ότι σήμερα θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό κείμενο με τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό.

Στο μεταξύ η Αστυνομία υπό τον φόβο έλευσης αγροτικών μηχανημάτων, ακόμα και οικόσιτων ζώων στο Σύνταγμα μελετά τρόπους να «οχυρώσει» το κέντρο της Αθήνας απέναντι στην κάθοδο των τρακτέρ.

Συναντήσεις για την κάθοδο των τρακτέρ

Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχαν χθες οι εκπρόσωποι των αγροτών ενόψει της διήμερης κινητοποίησης την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Β.Μπούτα συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου να επιτραπεί από τις αρχές η έλευση ορισμένων τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας για λόγους συμβολικούς.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ζητούν πολιτική λύση «και όχι και ποινικοποίηση του αγώνα», τονίζοντας ότι «δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια».

Ωστόσο, θεωρούν συμβολική τη συμμετοχή των τρακτέρ στην κινητοποίησή τους και εστιάζουν στην ανάγκη συστράτευσης του κόσμου για να τερματιστεί η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και φορολογικό.

Αντι-μπλόκο στα τρακτέρ μελετά η Αστυνομία

Στο μεταξύ, η ενδεχόμενη κάθοδος τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει κινητοποιήσει και την ΕΛΑΣ που μελετά τρόπους για να ανακόψει την έλευση των αγροτικών μηχανημάτων στο Σύνταγμα.

Τα μέτρα της αστυνομίας αφορούν αρχικά σε ενίσχυση των δυνάμεων στα κατά τόπους μπλόκα των αγροτών ενώ αστυνομικός φραγμός θα στηθεί και στα διόδια των Αφιδνών και στην Ελευσίνα.

Για να αποτραπεί να πλησιάσουν τα τρακτέρ την Αττική μέσω εναλλακτικών διαδρομών θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας στην περιοχή του Χαϊδαρίου, του Αλίμου και της Αγίας Παρασκευής.

Το τελευταίο μπλόκο της αστυνομίας θα είναι στην αρχή της Συγγρού και ειδικότερα στο ύψος των Στυλών του Ολυμπίου Διός. Και στο λιμάνι ωστόσο του Πειραιά θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να κρατήσουν μακριά τα τρακτέρ που πιθανόν θα φθάσουν από τα νησιά, ενώ στα λιμάνια της Κρήτης και της Μυτιλήνης δεν θα επιτραπεί η αναχώρηση τρακτέρ.

Για τους αγρότες που θα φθάσουν με πούλμαν, προβλέπεται η αποβίβασή τους στη λεωφόρο Αθηνών και στην παραλιακή στο ύψος του Τάε Κβο Ντο και από εκεί να μεταβούν με μέσα μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριό τους.
www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα