Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΤα 430 ευρώ του "Δεν πληρώνω" έγιναν 22.000 ευρώ

Τα 430 ευρώ του “Δεν πληρώνω” έγιναν 22.000 ευρώ

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Πρόστιμο 22.000 ευρώ κινδυνεύει να πληρώσει μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» που αρνούνταν επανειλημμένως να πληρώσει το αντίτιμο στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό.

«Από 430 ευρώ που ήταν η αξία των απλήρωτων διοδίων, μού βεβαιώθηκε από την Εγνατία Οδό ΑΕ, πρόστιμο 8.500 ευρώ το οποίο πρέπει να πληρώσω έως τις 29 Φεβρουαρίου, διαφορετικά “εκτοξεύεται” στις 22.000 ευρώ και η οφειλή βεβαιώνεται στην αρμόδια εφορία, με κίνδυνο να κατασχεθούν χρήματα από τραπεζικούς μου λογαριασμούς ή ακόμη, ένα ακίνητο», ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Θεοφάνου. Όπως εξήγησε, το θέμα για τον ίδιο είναι ιδεολογικό καθώς θεωρεί την πράξη του ως «πράξη πολιτικής αντίστασης», αν και ο ίδιος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί για όλους», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας όλους τους πολίτες στους οποίους έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα να έρθουν σε επαφή με το κίνημα «Δεν πληρώνω».

«Παράλληλα, ζητάμε από την Εγνατία Οδό ΑΕ να μας δώσει τα στοιχεία όλων όσοι αντιμετωπίζουν κυρώσεις, ενώ την επόμενη Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρίας στη Θέρμη», ανακοίνωσε ο κ. Θεοφάνου.

Όσον αφορά το πρόστιμο που αντιμετωπίζει άμεσα, ο δικηγόρος του κινήματος Δημήτρης Σιανίδης δήλωσε ότι θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια για την άμεση αναστολή, έστω και προσωρινά, πληρωμής του ποσού των 8.500 ευρώ.

Στο πλευρό των μελών του κινήματος βρέθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει τον αγώνα τους χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «καμουφλαρισμένη από ανθρωπιστικές ιδέες».

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα