Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΝεφροπαθείς καταγγέλλουν την ποιότητα των φίλτρων αιμοκάθαρσης

Νεφροπαθείς καταγγέλλουν την ποιότητα των φίλτρων αιμοκάθαρσης

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Όπως κατήγγελλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γιώργος Καστρινάκης, στην πρωινή εκπομπή, Καλημέρα στις 7 και την Ευαγγελία Ξηρουχάκη, υπάρχουν εισαγωγείς στη χώρα που φέρνουν αυτά τα φίλτρα μέσω άλλης χώρας στην Ευρώπη και στη συνέχεια τα εμπορεύονται στην Ελλάδα.Η ποιότητα τους όπως τονίζουν είναι αμφίβολη και καλούν το Υπουργείο Υγείας σε μιαν απάντηση. Στο θέμα αναφέρθηκε και η υποδιοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Άννα Τριχοπούλου η οποία σημείωσε ότι θα ψάξει το θέμα.Σύμφωνα πάντως με τον εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο Χανίων, Γιώργο Αρχοντάκη, τα φίλτρα αιμοκάθαρσης που χρησιμοποιεί η Μονάδα έχουν προέλευση την Ελβετία και την Κίνα και δεν τίθεται θέμα προδιαγραφών για την καταλληλότητα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών:

Προς

Υπουργό Υγείας ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ

Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των φίλτρων αιμοκάθαρσης από το Ελληνικό Κράτος έχουν εξοργίσει τους νεφροπαθείς σε όλη την χώρα, αφού όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Σ.Ν.Θ (επισυνάπτεται) αποτελούμε παιχνίδι στα χέρια κερδοσκόπων της Υγείας που έχουν στήσει πάρτι εκποίησης της ζωής μας κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους θεσμούς της πολιτείας. Τα μέλη του καρτέλ της φτήνιας μέσω του Γ.Ν. Χανίων δημιούργησαν συνθήκες μονοπωλιακές στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα πάνω από δέκα από αυτά να μείνουν χωρίς φίλτρα αιμοκάθαρσης και να κινδυνεύουν άμεσα οι αιμοκαθαρόμενοι στην Ελλάδα, πρωτοφανές γεγονός σε όλη την Ευρώπη. Μια δράκα εταιρειών με φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες, κρατάνε όμηρο το Κράτος.

Ο χλευασμός και η έλλειψη σεβασμού προς την Πολιτεία και την υγεία των Ελλήνων πολιτών, έφτασε σε τέτοιο βαθμό που οι εταιρείες αυτές δίνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, διαφορετικές τιμές για τα ίδια φίλτρα αιμοκάθαρσης από τριτοκοσμικές χώρες και μάλιστα μεγαλύτερες από αυτήν που έδωσαν στο Γ.Ν. Χανίων.

Δεν ξέρουμε αν οι κινήσεις των κερδοσκόπων αποτελούν «λαγό» σχεδιασμών σε διαδρόμους του Υπουργείου και της ΕΠΥ όπου κυκλοφορούν συνεχώς οι εκπρόσωποι τους ή αποτέλεσμα συναλλαγών με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και την ταυτόχρονη δημιουργία ταξικού τείχους στην αιμοκάθαρση. Οι φτωχοί νεφροπαθείς θα ζήσουν λιγότερο με τα φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες και όσοι μπορούν θα πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν για αιμοκάθαρση που να ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Κύκλοι του Υπουργείου θέλουν να μας γυρίσουν σε «σκοτεινές εποχές», που η ζωή αποτιμούνταν από το «πάχος» της τσέπης.

Κύριε Υπουργέ, δεν ξέρουμε τι άποψη έχετε για την προστασία της υγείας των Ελλήνων. Μπορεί να πιστεύετε ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι ευθύνη του ατόμου και του κάθε πολίτη ξεχωριστά ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση και το Κράτος πρέπει να παρέχει τα λιγότερα δυνατά, ίσα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στους δρόμους.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πολίτες και φυσικά οι νεφροπαθείς, δικαιούνται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην αιχμή των ιατροτεχνολογικών εξελίξεων με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τις αξίες του καθένα μας και της κοινωνίας συνολικά. Υπηρεσίες που να συνάδουν με το επίπεδο της ΟΝΕ, που τόσες θυσίες έχει καταβάλει ο Ελληνικός λαός για να παραμείνουμε εκεί.

Εμείς, πιστεύουμε ότι δεν νοούνται υπηρεσίες υγείας χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές. Προδιαγραφές ζητάμε κύριε Υπουργέ, Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ που να ανταποκρίνονται στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και να διασφαλίζουν την ποιότητα της αιμοκάθαρσης όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο φίλτρο θα πάρετε, από ποιον θα το πάρετε και πόσο θα το πάρετε, αρκεί να τηρεί τις Π Ρ Ο Δ I Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ τις οποίες ενώ είναι έτοιμες από καιρό, επιμελώς αποφεύγετε.

Επίσης, όπως έχετε υποσχεθεί οι διαγωνισμοί να κατακυρώνονται στη συμφερότερη τιμή και όχι στη χαμηλότερη. Αυτά ζητάμε κύριε Υπουργέ, τίποτα παραπάνω.

Πιστεύουμε ότι θα τιμήσετε τις εξαγγελίες σας στην Ελληνική Αντιπροσωπεία βάζοντας φρένο στην φτήνια που τρώει τις ζωές των ανθρώπων και τα χρήματα του Ελληνικού λαού.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να ξεκαθαρίσετε τις προθέσεις απέναντι στους νεφροπαθείς της χώρας.

Πηγή: goodnet.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα