Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΕξώδικα σε ξενοδόχους από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Εξώδικα σε ξενοδόχους από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Εξώδικα σε 110 ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχείων του ν. Ηρακλείου αποστέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλώντας τους σε διάλογο για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης ενώ ο πρόεδρος Γιώργος Αρετίνης είπε στην εφημερίδα Πατρίς ότι η Ενωση Ξενοδόχων διαλύθηκε για να αποφύγει να υπογράψει συμβάσεις.

“Αρχίσαμε να στέλνουμε εξώδικα γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος αφού δεν υπάρχει διοίκηση στην Ενωση Ξενοδόχων για να συζητήσουμε” ανέφερε ο Γ. Αρετίνης τονίζοντας ότι “θα επιδιωχθεί η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με κάθε ξενοδοχείο υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων”.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης είπε στην εφημερίδα ότι “ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Η μόνη αλήθεια είναι ότι το Δ.Σ. διαλύθηκε γιατί δεν υπήρχε συμμετοχή των μελών στις δράσεις της Ενωσης”.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συνυπέγραψε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), τη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Η συμφωνία είναι διετούς ισχύος (1/1/2016- 31/12/2107) και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία στο επίπεδο των 761 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και αύξηση 1% από 1ης Απριλίου 2017. Πρόκειται για την τρίτη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012, η οποία διατηρεί το σύνολο των επιδομάτων και των θε- σμικών διασφαλίσεων των προηγουμένων Συμβάσεων και για τη δεύτερη κατά σειρά που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.

Πηγή: εφημερίδα Πατρίς

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα