Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΠάνω από 15 πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα στο Λασίθι εξαιτίας της αμέλειας

Πάνω από 15 πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα στο Λασίθι εξαιτίας της αμέλειας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας σχετικά με τις πυρκαγιές τα οποία ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ιεράπετρας κ. Καράμπελας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, η γενικότερη ξηρασία του φετινού χειμώνα, προκαλούν απανωτές πυρκαγιές οι οποίες μάλιστα ξεπέρασαν τις 15 σε Ιεράπετρα, Σητεία και Άγιο Νικόλαο την τελευταία εβδομάδα.

Ο κ. Καράμπελας τόνισε πως αν υπήρχαν άνεμοι τις τελευταίες μέρες, θα βλέπαμε πρωτόγνωρα πράγματα για τέτοια εποχή με μεγάλες πυρκαγιές.

Σχεδόν όλες οφείλονται σε αμέλεια από αγροτικές εργασίες με τον διοικητή της Πυροσβεστικής να εμφανίζεται πολύ προβληματισμένος και ενοχλημένος με την συμπεριφορά ορισμένων οι οποίοι δεν συμμορφώνονται και αντιδρούν στις οδηγίες, τονίζοντας πως το κάψιμο των κλαδιών αυτή την περίοδο δεν μπορεί ούτε να είναι ανεξέλεγκτο, ούτε χωρίς συστηματική επίβλεψη και με διαθέσιμο νερό από κοντά και σε καθαρισμένη περιοχή.

Δικογραφίες έχουν ήδη σχηματιστεί για αρκετές περιπτώσεις ενώ η Πυροσβεστική πλέον δεν περιμένει καταγγελίες αλλά ελέγχει συστηματικά περιοχές όπου εμφανίζονται καπνοί από λιόκλαδα κάνοντας συστάσεις και δίνοντας οδηγίες στους αγρότες.

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα