ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΔιάλογος αλλά και... μέτωπο με τα μπλόκα

Διάλογος αλλά και… μέτωπο με τα μπλόκα

Από

Ημερομηνία

Αρνητική εμφανίζεται η κυβέρνηση στο αίτημα που υπέβαλαν τα μπλόκα των Τεμπών για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο Τρίτη.

«Όποιοι αγρότες θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση έρχονται στη συνάντηση το μεσημέρι σήμερα» είναι το μήνυμα που απέστειλε το βράδυ χθες αρμόδιος αξιωματούχος, δείχνοντας πως θα υπάρξει σύγκρουση με ένα τμήμα των αγροτών, που κορμό έχουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

Μέχρι αργά το βράδυ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε μίνι υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η βελτιωμένη πρόταση που θα παρουσιάσει στους αγρότες που θα προσέλθουν στο διάλογο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόταση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές ασφαλιστικές κατηγορίες και με αναλογία εισφορών-παροχών, ενώ στη σύσκεψη συζητήθηκε και η αυτονόμηση του ΟΓΑ.

Κυβερνητικές πηγές επέμεναν αργά το βράδυ πως η πρόταση που θα κατατεθεί σήμερα μπορεί να μην οδηγήσει σε λύση του προβλήματος, θα οδηγήσει όμως σίγουρα πολύ κοντά σε αυτή.

Διαβάστε τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου:

Ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για την Δευτέρα 22/2/2016.

Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Ευελπιστούμε ότι στην συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου.

Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση.
www.real.gr

Πρόσφατα άρθρα