ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδα«Δεν μπορεί μια χώρα να αποφασίζει για όλους»

«Δεν μπορεί μια χώρα να αποφασίζει για όλους»

Από

Ημερομηνία

Έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση της Αυστρίας και άλλων χωρών της Ένωσης στο προσφυγικό εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Ολλανδό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρκ Ρούτε, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες.

«Δεν μπορεί μια χώρα να αποφασίζει για όλους» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν γίνεται μια ομάδα χωρών και μάλιστα κάποιες χωρίς καν να είναι μέλη της Ένωσης να αποφασίζουν για όλες τις χώρες και όλους τους λαούς της Ευρώπης», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί αρχηγοί αστυνομίας να λαμβάνουν αποφάσεις που θα υπερβαίνουν ή θα αντικαθιστούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής».

Ο Μαρκ Ρούτε, πάντως, φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «πιέζει ασφυκτικά την Αυστρία ώστε αύριο (σ.σ. σήμερα) να χαλαρώσει την πολιτική της, να βγει από τη Διάσκεψη με τις χώρες των Βαλκανίων μια όχι σκληρή απόφαση για την Ελλάδα».

Νέες επαφές

Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα εντείνει από σήμερα τις τηλεφωνικές επαφές του με ξένους ηγέτες, πρωτίστως με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Διοικητή του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, πιθανόν δε και με την Ουάσιγκτον.

Πίεση από Βερολίνο σε Άγκυρα

Εν τω μεταξύ εντείνεται η πίεση που ασκεί το Βερολίνο στην Τουρκία ώστε να αποδεχθεί, όπως έχει συμφωνηθεί, την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η Αθήνα φέρεται να έχει πληροφορίες ακόμα και για τηλεφωνική επικοινωνία της Άγκελα Μέρκελ με την Άγκυρα, όπως και ότι τον Ταγίπ Ερντογάν, αν δεν αλλάξει στάση, θα πιέσει προσεχώς και η Ουάσιγκτον.

Και όλα αυτά, ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα αρχίζει να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις…
www.real.gr

Πρόσφατα άρθρα