Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΤριήμερο δράσεων από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας

Τριήμερο δράσεων από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας σε συνεργασία με το ΕΠΑ.Λ. Σητείας διοργανώνουν τριήμερο δράσεων με τίτλο «Ανοιχτό σχολείο στην κοινότητα».

Το τριήμερο περιλαμβάνει:

  • Πέμπτη 14 Απριλίου στο λιμενοβραχίονα (στις πάπιες) 4 μ.μ. έως 10 μ.μ. graffiti, τουρνουά πινγκ πονγκ, τουρνουά σκάκι, επιτραπέζιο παιχνίδι παγκόσμιας γεωγραφίας «Tourmania», μάθημα πρώτων βοηθειών από την Ε.Δ.Ε.Α.Κ., μουσική, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, ομιλία για την εξάρτηση και την πρόληψή της, μπουφέ, μπαζάρ χρησιμοποιημένων και χειροποίητων αντικειμένων, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
  • Παρασκευή 15 στο «Πολύκεντρο»

– 7.30 μ.μ. Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο λόγος των αποκλεισμένων», του Γ. Κεραμιδιώτη

– 9 μ.μ. Προβολή της ταινίας «Τα παιδιά της χορωδίας» του C. Barratier

  • Σάββατο 16 στο «Πολύκεντρο» 5 μ.μ. Ημερίδα με θέμα «Ο ενεργός ρόλος του σχολείου στην πρόληψη της εξάρτησης: ένα ανοιχτό, κοινοτικό σχολείο».

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας  αναπτύσσει ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτήσεων. Λειτουργεί από το 2008 και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Αποτελεί καρπό συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ΑμΚΕ «ΚΟΝΤΡΑ». Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Με βάση τη φιλοσοφία του προγράμματος η πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων σχετίζεται άμεσα με τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, την επικοινωνία, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ενεργοποίηση, την ανάληψη ευθυνών, τη φιλία, την αγάπη και την υποχώρηση του ατομικιστικού προτύπου ζωής. Σ’ αυτή τη λογική το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας πραγματοποιεί παρεμβάσεις με στόχο την προαγωγή των παραπάνω αξιών με την εμπλοκή του συνόλου της σχολικής κοινότητας (μαθητές- γονείς- εκπαιδευτικοί). Με βάση αυτό το σκεπτικό, το πρόγραμμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με το ΕΠΑ.Λ. Σητείας και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, Πρόγραμμα και ΕΠΑ.Λ., σχεδίασαν από κοινού το τριήμερο.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα