ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΠιθανόν το καλοκαίρι να γίνουν δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στη Σητεία

Πιθανόν το καλοκαίρι να γίνουν δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.

Ο κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης στάθηκε στην ίδρυση και στη λειτουργία υδατοδρομίου.

«Λόγω αδυναμίας πόρων δεν ήταν εφικτή η αδειοδότηση και η έγκριση για αυτόνομο υδατοδρόμιο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ζητήθηκε από εταιρία -Ελληνικά Υδατοδρόμια, που δραστηριοποιείται σε αυτά τα έργα, παραχώρηση χώρου στο λιμάνι και η εταιρία αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και την αδειοδότηση για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου. Έχει κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το κομμάτι που αφορά το υδατοδρόμιο και πριν λίγες ημέρες κατετέθη ο φάκελος για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Σητείας που είναι το τελικό στοιχείο για να προχωρήσει η εταιρία, να κατασκευάσει την ράμπα που θα προσελκύσουν τα αεροπλάνα και τον επιβατικό σταθμό για τον έλεγχο χειραποσκευών. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από την εταιρία, πιθανόν το καλοκαίρι να μπορεί να γίνουν δοκιμαστικές πτήσεις στο λιμάνι», επεσήμανε.

Στα δρομολόγια που θα εκτελούνται ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την Κρήτη, αλλά και κοντινά νησιά, όπως ίσως Κάρπαθο, Κάσο, Ρόδο. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα ναύλωσης από επισκέπτες για διαδρομές στο Βάι, στο Κουφονήσι ή στην Χρυσή.

«Το βασικό είναι ότι αναπτύσσεται μία υποδομή στην περιοχή μας. Θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης και για αεροδιακομιδές, κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό», κατέληξε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα