Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΙερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Σητείας

Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Σητείας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Το εσπέρας της Κυριακής 7 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Σκοπής Αιδεσιμολ. π. Δημήτριο Αχλαδιανάκη και τον Συνταξιούχο Εφημέριο Αιδεσ. Σκευοφύλακα π. Εμμανουήλ Αυγουστινάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης «Τράχηλα» Σητείας.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε κατάλληλα για Υπεραγία Θεοτόκο, στην οποία είνεια αφιερωμένη η ευλογημένη αυτή περίοδος, σημειώνοντας ότι αποτελεί το «άρρηκτον τείχος και προστασία» όλων όσοι με πίστη καταφεύγουν σ’ Αυτήν.
Ο νέος Εφημέριος της Ενορίας Σκοπής π. Δημήτριος Αχλαδιανάκη αντιφώνησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψη και τη χοροστασία του κατά τον Εσπερινό και την Παράκληση στον ιστορικό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου «Τράχηλα», η οποία «υπήρξε εξ αρχής χώρος άσκησης και πνευματικής περισυλλογής, όπως μαρτυρούν τα οστά των μοναχών που μέχρι σήμερα διασώζονται στη σπηλιά εντός του ναού, αποδεικνύοντας ότι στην περιοχή υπήρχε έντονη πνευματική ζωή και αγάπη προς τον Θεό. Μέχρι σήμερα η Παναγία η Φανερωμένη αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς  ευλαβείς χριστιανούς που θέλουν να προσευχηθούν στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου και όλων των χριστιανών, για να μεσιτεύσει τον φιλάνθρωπο προκειμένου να απαλύνει τον πόνο από τις διάφορες ασθένειες που μας χειμάζουν και για την απαλλαγή από κάθε μεγάλη ή μικρή δοκιμασία χαρίζοντας ψυχική και σωματική υγεία». Τέλος, υποσχέθηκε ότι τόσο εκείνος προσωπικά, ως νέος Εφημέριος της Ενορίας Σκοπής, στην οποία υπάγεται η Μονή Παναγίας Φανερωμένης «Τράχηλα», όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την Μονή «φάρο φωτεινό και απάνεμο λιμάνι για κάθε καταπονημένη ψυχή που θέλει να προσευχηθεί στην Υπεραγία Θεοτόκο τις άγιες αυτές ημέρες του Δεκαπενταύγου αλλά και όλες τις άλλες ημέρες του χρόνου».

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα