Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΕσπερινός και Μέγας Παράκλητικός Κανόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού Ιεράπετρας

Εσπερινός και Μέγας Παράκλητικός Κανόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Το απόγευμα της Πέμπτης 12 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς στην Υπεραγία Θεοτόκο στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού Ιεράπετρας.
Κατά την ακολουθία του Εσπερινού, που έλαβαν μέρος Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, Εφημέριος του Ι. Κ. Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, και ο Αιδεσιμ. Σκευοφύλακας Γεώργιος Γιανναδάκης, Εφημέριος της Ενορίας Βαϊνιάς και έψαλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών της περιοχής της Ιεράπετρας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στο τέλος της ακολουθίας μίλησε επίκαιρα στους πολυάριθμους πιστούς που κατέκλυσαν τους χώρους της παλαιάς Μονής.

Στην από καρδίας ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι Αυτή στον υπέρτατο βαθμό απέκτησε τη Χάρη του Θεού και τον αγιασμό στη ζωή της. Πρώτη συνειδητοποίησε το χάσμα της απόστασης μεταξύ Θεού και ανθρώπου και αξιώθηκε να γίνει η γέφυρα και η κλίμακα, δια της οποίας κατέβηκε στη γη ο Υιός και Λόγος του Θεού, αποτελώντας το μεθόριον κτιστής και ακτίστου φύσεως. Επίσης, αναφέρθηκε στη θεία συγγένεια που έχουμε όλοι μας με την Παναγία, αφού είμαστε κατασκευασμένοι από τον ίδιο πηλό, το ίδιο σώμα και την ίδια ψυχή, παροτρύνοντας να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε αυτή τη συγγένειά μας με την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ακόμα, έκανε λόγο στην ευαγγελική περιοκοπή της Ιεράς Παρακλήσεως, σημειώνοντας ότι ο Κύριος επαίνεσε τη Μαρία, σε αντιδιαστολή με την αδελφή της Μάρθα, διότι «την αγαθήν μερίδα εξελέξατο», δηλ. έκανε την άριστη εκλογή και προτίμηση, η οποία «ουκ αφαιρεθήσεται απ᾿ αυτής». Τέλος, ευχήθηκε όλοι μας να κάνουμε αυτή τη σωστή επιλογή και να στολίσουμε την ψυχή μας με καλά έργα, μελέτη του θείου λόγου και προσευχή, που θα μας συνοδεύουν και σ’αυτή και στην άλλη, την αιώνια και αληθινή ζωή.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα