Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΕντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Εντοπίστηκαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβυζίου, φυτεία κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά εβδομήντα επτά  δενδρύλλια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, των Αστυνομικών Τμημάτων Χερσονήσου και Περιφέρειας.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε φυτεία σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μαλεβυζίου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλλιεργούντο επιμελώς εβδομήντα επτά (77) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 4 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προέκυψε ότι δύο ημεδαποί ηλικίας 58 και 34 ετών, είχαν προβεί στην καλλιέργεια της συγκεκριμένης φυτείας, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα