Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο αίσθημα ασφάλειας του τουρίστα είναι το «μεγάλο χαρτί» για την Κρήτη

Το αίσθημα ασφάλειας του τουρίστα είναι το «μεγάλο χαρτί» για την Κρήτη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Μια ανεξέλεγκτη άφιξη μεταναστών στην Κρήτη θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα σε σχέση με αυτά που κάποιοι νομίζουν ότι θα λύσει. Προφανώς κάποιοι αμέλησαν ότι η Κρήτη προσφέρει άνω του 15% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα μέσα στην τεράστια οικονομική κρίση που βιώνουμε, περιοχές όπως οι δικές μας πρέπει να μείνουν αλώβητες από τις μεταναστευτικές ροές, για να συνεχίσουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία». Είναι η θέση των τεσσάρων Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης, που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση για το θέμα το οποίο απασχολεί έντονα το νησί, ύστερα από την ανακοίνωση του αν. υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι η Κρήτη πρέπει να φιλοξενήσει 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι τέλος του έτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου Μανόλης Βαρκαράκης, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική προς την διαρκή κυβερνητική απραξία ως προς τη στήριξη του ελληνικού – γενικά –   και ειδικά του κρητικού τουρισμού, που έχει ανάγκη από πολιτικές προώθησης και κυρίως από υποδομές που λείπουν από το νησί, καθηλώνοντας την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περαιτέρω ανάπτυξη.

Η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Θεωρούμε ότι δεν το προστατεύει φέρνοντας πρόσφυγες και  μετανάστες στην Κρήτη», τόνισε ο κ. Βαρκαράκης. Κι πρόσθεσε: «Εάν ακουστεί πιο πέρα, με τη δημοσιότητα που λαμβάνουν αυτά τα ευαίσθητα θέματα, έστω και το παραμικρό πρόβλημα που θα έχει να κάνει με τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε τελειώσει… Ο τουρισμός είναι φήμη, είναι συναίσθημα, κινείται πάνω σε πολύ λεπτές ισορροπίες και έναν οξύ ανταγωνισμό, όπου το παραμικρό «παραπάτημα» ο ανταγωνιστής σου το μεγεθύνει και σε εξοβελίζει από την αγορά.

N.T.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα