Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοTα ονομαστήρια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου

Tα ονομαστήρια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την Tρίτη 23 Αυγούστου, εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ημέρα μνήμης του Αγίου Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνου (Λυώνος), ο άγων τα ονομαστήριά του Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος προέστη κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο Γενεσίου της Θεοτόκου Παντανάσσης Ηρακλείου, κατά την οποία έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες  Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.
Εκ μέρους των Σεβ. Αρχιερέων της Εκκλησίας Κρήτης τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  και Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο προσφώνησε εγκαρδίως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ευχηθείς κατ’ άμφω υγεία και μακροημέρευση για τη συνέχιση της καρποφόρου πρωθιεραρχίας και της επιδέξιας πηδαλιουχίας της εν Κρήτη Εκκλησίας, και γενικότερα του πολύμοχθου και πολυδιάσταστου Ποιμαντορικού έργου και της Αρχιερατικής διακονίας του με τον ίδιο ένθεο ζήλο, με θυσιαστικό πνεύμα και αυταπάρνηση, ανακουφίζοντας σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους τους πονεμένους, ταλαιπωρημένους και πολλαπλώς δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας .
Ως γνωστόν, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση δεν εορτάζει επίσημα την ονομαστική εορτή του και δεν δέχεται επισκέψεις στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, αλλά αρκείται μόνον στην τέλεση τη Θείας Λειτουργίας, «συμμεριζόμενος τη γενικότερη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας και την οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυσκολεύει τους ανθρώπους του τόπου μας».

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα