Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΣυνεχίζεται το θρίλερ με τις άδειες

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις άδειες

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Συνεχίζεται το μαραθώνιο θρίλερ για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μετά από την πρώτη διανυκτέρευση των οκτώ υποψηφίων στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 24ωρου και με βάση τις χρονομετρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της πρόβας για το χρόνο δημοπράτησης κάθε άδειας, εκτιμάται ότι έως αργά το βράδυ χθες δημοπρατήθηκαν οι δυο πρώτες, σήμερα θα συνεχίσουν με τις άλλες δύο και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα έως το βράδυ της Τετάρτης. Ανακοίνωση για τα 4 επιχειρηματικά σχήματα που θα αναδειχθούν νικητές της δημοπρασίας θα υπάρξει μόνο μετά το πέρας ολόκληρης της διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή, όργιο φημών υπήρξε στο διαδίκτυο για το νικητή της πρώτης και της δεύτερης άδειας, που περισσότερο βασίζονται σε εκτιμήσεις -με τα έως πριν από την έναρξη της δημοπρασίας δεδομένα- παρά σε πληροφορίες, δεδομένου ότι οι συνθήκες απόλυτης απομόνωσης όλων των εμπλεκομένων στην ίδια τη δημοπρασία, αποκλείουν –θεωρητικά- τη δυνατότητα διαρροής πληροφοριών μέσα από το χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Στη σχετική φημολογία συνεισέφερε και η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος προσερχόμενος στη Γενική Γραμματεία το πρωί της Τρίτης ρωτήθηκε γιατί δεν έφερε βαλίτσα όπως οι υπόλοιποι και απάντησε «γιατί θα βγω πρώτος». Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μεν από τη διαδικασία καθώς είναι βασικός κανόνας του διαγωνισμού ότι κανένας δεν βγαίνει από το κτήριο έως ότου δημοπρατηθεί και η τέταρτη άδεια, έδωσε ωστόσο τον τόνο για τις προθέσεις του επιχειρηματία να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς και να εξασφαλίσει την πρώτη άδεια.

Παράλληλα, το σενάριο της ηρωικής εξόδου με αιφνίδια αποχώρηση φέρεται να πήρε στις… αποσκευές του ένα από τα επιχειρηματικά σχήματα που μπήκε στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας. Αν και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί, «αγκάθι» παραμένει το γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση, το εν λόγω επιχειρηματικό σχήμα θα χάσει την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάει υπέρ του δημοσίου.

Και ενώ το αποτέλεσμα της μεγάλης αναμέτρησης αναμένεται να το μάθουμε αργότερα σήμερα, η οριστική κατακύρωση των τεσσάρων αδειών στους νικητές της δημοπρασίας θα γίνει μετά τον έλεγχο του «πόθεν έσχες». Όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, «η (σ.σ τρέχουσα) διαδικασία οδηγεί σε προσωρινούς υπερθεματιστές γιατί θα ξαναγίνει έλεγχος του πόθεν έσχες και μέσα σε είκοσι μέρες όσοι κερδίσουν θα πρέπει να καταθέσουν και την πρώτη δόση του τιμήματος».

Οσο για τα υπόλοιπα στάδια της διαδικασίας, όπως είπε ο κ. Κρέτσος «από κεί και πέρα υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν στις 16 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας μετά και από την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί «ακύρωσης του διαγωνισμού», θα βγάλει την τελική υπουργική απόφαση που θα λέει ότι αυτοί είναι οι τέσσερις κάτοχοι άδειας».

Από αυτή τη δήλωση, προκύπτει ότι ο υπουργός θα περιμένει το ΣτΕ προτού επισφραγίσει την κατακύρωση των τεσσάρων πανελλαδικών αδειών γενικής στόχευσης στους δικαιούχους τους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των θεματικών αδειών, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι «θα το δούμε αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και εφόσον υπάρχουν αλλαγές στην αγορά. Αυτή τη στιγμή η αγορά δεν μπορεί να δικαιολογήσει μεγαλύτερο αριθμό από το «4» το οποίο προκηρύσσουμε. Εάν υπάρξουν αλλαγές και μόνο τότε, μπορούν να υπάρξουν και θεματικές άδειες. Κατά την άποψη μου αυτή τη στιγμή δε δικαιολογείται κάτι τέτοιο».
www.real.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα