Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΠρόγραμμα Εκπαίδευσης στο Πεδίο των Εξαρτήσεων στη Σητεία

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο Πεδίο των Εξαρτήσεων στη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. ανακοινώνει το νέο κύκλο εκπαίδευσης (θεωρητικής και πρακτικής) στο πεδίο των εξαρτήσεων.

Το Πρόγραμμα είναι του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας λειτουργούν σε τέσσερις πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά και Σητεία).

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι οι εξής:

– Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά ή αλκοόλ καθώς και των μελών του συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος.

– Η εκπαίδευση κοινωνικών επιστημόνων και λειτουργών υγείας στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων και στη φιλοσοφία και τις εφαρμογές της αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας.

– Η έρευνα στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων και στις εφαρμογές της αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης απευθύνεται σε αποφοίτους τμημάτων κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας. εργαζόμενους του πεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε κάποιο από τα τέσσερα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας διάρκειας τουλάχιστον 500 ωρών. (Για τους εργαζόμενους σε δομές εξαρτήσεων προβλέπεται διαφορετική εμπλοκή) και θεωρητική κατάρτιση μέσα από τη συμμετοχή σε ολοκληρωμένο κύκλο σεμιναρίων εμβάθυνσης στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι δωρεάν.

Αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ ες μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας www.selfhelp.gr, στο email education@selfhelp.gr και τα τηλ. των επιμέρους Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας: Θεσσαλονίκη 2310500477, Λάρισα 2410233332, Χανιά 2821023432, Σητεία 2843029620

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη της ΑμΚΕ Κόντρα. Στη Σητεία: Μ. Καταπότη 57, Τ.Κ. 72300, , τηλ.- φαξ: 2843029620, 6930263273, ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο sitia@selfhelp.gr, ιστοσελίδα: www.selfhelp.gr, Facebook Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ. – Ο.ΚΑ.ΝΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα