Τριήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Ο. Δρ Γεώργιος Καρέτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Βλάχος στην Κρήτη από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός της επισκέψεως είναι η συνάντηση με τους ερευνητές και το προσωπικό του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου στα Χανιά και Ηράκλειο καθώς και η επιθεώρηση εγκαταστάσεων των μονάδων του Οργανισμού στους τέσσερις νομούς του νησιού με σκοπό τον σχηματισμό πληρέστερης εικόνας της κατάστασής τους προκειμένου να εξασφαλιστεί ο βέλτιστος σχεδιασμός αναβάθμισης και να διερευνηθούν πιθανές αξιοποιήσεις σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας την Δευτέρα το πρωΐ με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεανώ Βρέντζου και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης για τον καθορισμό συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα που άπτονται της αγροτικής έρευνας, της κατάρτισης και της ενημέρωσης των αγροτών της Κρήτης πάνω σε υφιστάμενες και καινοτόμες δράσεις ή καλλιέργειες. Στόχος των εργασιών θα είναι η προοπτική «εξωστρέφειας» των μονάδων του ΕΛ.Γ.Ο. στον αγροτικό πληθυσμό της νήσου καθώς και η εξεύρεση «κοινού τόπου» για την συνεισφορά του Οργανισμού στην υλοποίηση της Στρατηγικής για την Ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα στη Περιφέρεια.