ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΗ 44η εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της "Λότζια" στις 5 Νοεμβρίου

Η 44η εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της “Λότζια” στις 5 Νοεμβρίου

Από

Ημερομηνία

Η 44η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο Αίθριο της Λότζιας από τις 09:30 έως τις 13:30.

Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν ο δήμος Ηρακλείου με την αντιδημαρχία Πολιτισμού-Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη συνδρομή του ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ηρακλείου.

«Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν» τονίζουν οι διοργανωτές και προσθέτουν ότι σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δώσουν αίμα, συμπληρώνοντας πως το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας μία πραγματική γιορτή.

Κάθε αιμοδότης θα πάρει ένα μικρό αναμνηστικό δώρο από το φυτώριο του δήμου Ηρακλείου. «Όλοι, λοιπόν, στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού. Να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφορά. Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: Χαρίστε ζωή», καταλήγουν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας για την αιμοδοσία.

Πρόσφατα άρθρα