Αρκετά υψηλά αποδοχής φαίνεται να σημειώνει, εντός των ΗΠΑ, το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε υπηκόους 7 χωρών.

Τα ποσοστά αποδοχής του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ, είναι υψηλότερα από τα ποσοστά αποδοχής του ίδιου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Η δημοσκόπηση, που διεξήγαγαν το Morning Consult με το Politico, δείχνει άνοδο στα ποσοστά αποδοκιμασίας του Τραμπ κατά τις πρώτες εβδομάδες του στον Λευκό Οίκο.

Το 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο νέος Πρόεδρος λειτουργεί στο νέο του αξίωμα, ποσοστό που την προηγούμενη εβδομάδα έφτανε το 41%.

Επίσης, τα ποσοστά αποδοχής του Τραμπ σημειώνουν ελαφρά υποχώρηση, από το 49% στο 47%.

Παρ’όλα αυτά, η πλειοψηφία των Αμερικανών φαίνεται να εγκρίνει το αμφιλεγόμενο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ, με το 55% να διάκειται θετικά προς αυτό, ενώ μόλις το 38% αντιτίθεται σε αυτό.
Το 82% των Ρεπουμπλικάνων τάσσεται υπέρ του διατάγματος, ενώ οι Δημοκρατικοί το απορρίπτουν σε ποσοστό 65%.

Το διάταγμα, που συζητείται στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο έχει προκαλέσει μία ευρύτερη διαμάχη σχετικά με την ασφάλεια.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μέσω του διατάγματος, η Αμερική καθίσταται ασφαλέστερη, ενώ υπάρχουν πολλές φωνές, ακόμη και στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, που θεωρούν ότι συμβάλει στην στρατολόγηση νέων τρομοκρατών.

Όπως δείχνει η έρευνα, το 22% των Αμερικανών θεωρεί την ασφάλεια ζήτημα πρωτεύουσας σημασίας, ποσοστό που παρουσιάζει άνοδο 3 μονάδων από την προηγούμενη εβδομάδα.
www.real.gr