ΑρχικήΑθλητισμόςΤους κορυφαίους του Λονδίνου βράβευσε ο Προκόπης Παυλόπουλος μεταξύ των οποίων και...

Τους κορυφαίους του Λονδίνου βράβευσε ο Προκόπης Παυλόπουλος μεταξύ των οποίων και ο Μ. Στεφανουδάκης

Από

Ημερομηνία

Τους αθλητές που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρίες «Λονδίνο 2017», βράβευσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, μεταξύ των οποίων και ο Μανώλης Στεφανουδάκης. Η εθνική ομάδα στίβου κατέλαβε την 22η θέση στον κόσμο και την 9η στη Ευρώπη ενώ συνολικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετείχαν 93 χώρες κι από αυτές κέρδισαν μετάλλια οι 66.

«Είναι πραγματικά μια επίδοση η οποία υπό τις συνθήκες μάλιστα υπό τις οποίες προετοιμαστήκατε είναι εντυπωσιακή», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας πως αυτή η επίδοση δείχνει τη δύναμη της ψυχής αυτών των αθλητών!

«Εσείς δίνετε το παράδειγμα προς κάθε κατεύθυνση. Και αυτό σηματοδοτεί αυτή η συνάντησή μας στο Προεδρικό Μέγαρο», συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνει γνωστή η επιτυχία αυτών των αθλητών. «Γιατί καμία κρίση, καμία δυσχέρεια δεν έχει καταφέρει να σας κάμψει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ιδίως κατά τη διάρκεια της κρίσης, εσείς μόνο περηφάνια μας γεμίσατε. Κι αυτό η Πολιτεία πρέπει να το θυμάται», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τους επανέλαβε πως είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή να δεχθεί τους αθλητές και τους δώσει συγχαρητήρια.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι αθλητές μας πάντα, παρ’όλες τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, πραγματοποιούν με μεγάλες θυσίες τους στόχους τους που έχουν σκοπό πάνω απ’όλα να διαφημίσουν και την Ελλάδα και να δείξουν ότι παρ’όλο που είμαστε μια πολύ μικρή χώρα καταφέρνουμε πάρα πολλά», τόνισε ο κ. Φουντουλάκης συμπληρώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι από τους λίγους ανθρώπους που ενδιαφέρονται όχι μόνο για τον αθλητισμό με αναπηρίες αλλά γενικότερα και για τα άτομα με αναπηρίες.

Ο κ. Φουντουλάκης πρόσφερε στον κ. Παυλόπουλο ως αναμνηστικό δώρο μία φανέλα της Εθνικής Ομάδας Στίβου ΑμεΑ με τις υπογραφές των αθλητών και από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του πρόσφερε τα αναμνηστικά με το εθνόσημο της Προεδρίας.

Στην κατ` ιδίαν συνάντηση που είχε λίγο αργότερα με τους πρωταγωνιστές του Λονδίνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία ν` ακούσει τα προβλήματα του Παραολυμπιακού Κινήματος τόσο από τον κ. Φουντουλάκη όσο και από τους ίδιους τους αθλητές. Ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει στο θέμα των προσλήψεων ΑμεΑ στο Δημόσιο, στο θέμα της επαγγελματικής εξασφάλισης των αθλητών τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας της αθλητικής σταδιοδρομίας τους, αλλά και στη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων, που αποτελούν τους αρωγούς στην ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Κινήματος στη χώρα μας. Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον κ. Φουντουλάκη να υπάρχει μια πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στις αθλητικές αρχές των ατόμων με αναπηρίες, προκειμένου να λυθούν στο μέτρο του δυνατού, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

 

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Mε τους πρωταγωνιστές του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρίες «Λονδίνο 2017», συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και της υπεύθυνης του Τομέα Αθλητισμού, Άννας Καραμανλή. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τους συνεχάρη για την κατάκτηση των οκτώ μεταλλίων αλλά και για την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ επί βρετανικού εδάφους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργο Φουντουλάκη, όσο και με τους ίδιους τους αθλητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του αναπηρικού αθλητισμού.

Ο κ. Φουντουλάκης ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τη γενικότερη συμπεριφορά του κράτους προς τα άτομα με αναπηρία, αναφέρθηκε στα χαμένα πριμ ελέω αθλητικού νόμου και στον τρόπο αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος, αλλά και στην οικονομική ενίσχυση των αναπηρικών σωματείων, τα οποία πλέον λαμβάνουν μια ελάχιστη βοήθεια από το κράτος, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν ιδίους πόρους από συνδρομές ή κάτι άλλο. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να συνεργαστεί τόσο με την ΕΠΕ όσο και με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, για να μπορέσει να συνεισφέρει στην εύρεση λύσεων σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο του Παραολυμπιακού Κινήματος, αλλά και του αναπηρικού κινήματος στο σύνολό του. Επισήμανε δε, ότι ο ιδιωτικός τομέας και η ιδιωτική πρωτοβουλία, θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο στο κομμάτι της χορηγικής βοήθειας προς τους αθλητές, όσο και στις διεξόδους επαγγελματικής αποκατάστασης από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η πορεία τους στον χώρο του αθλητισμού.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι Μιχάλης Σεϊτης (χρυσός στα 400μ., ασημένιος στα 200μ.), Μανώλης Στεφανουδάκης (χρυσός στο ακόντιο), Χρήστος Κουτούλιας (ασημένιος στο τριπλούν), Ζωή Μαντούδη (χάλκινο στη σφαίρα), Δημήτρης Ζησίδης (χάλκινος στη σφαίρα), Γιάννης Σεβδικαλής (παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος), Σπύρος Βασδέκης, Λένα Ανουσάκη (ομοσπονδιακοί προπονητές), αλλά και οι προπονητές των αθλητών που πρωταγωνίστησαν στο Λονδίνο. Απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια της σφαίρας, Μαρία Σταματουλά, αλλά και η αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, Γεωργία Γεωργακοπούλου.

 

Πρόσφατα άρθρα