Φωτογραφία από την διαμαρτυρία στην Κατάνια

Σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκό δίκτυο ακτιβιστών, το καράβι C-Star  του ακροδεξιού κινήματος “Defend Europe” θα βρίσκεται περίπου στις 3.00 το μεσημέρι στην Ιεράπετρα, όπως προκύπτει από το στίγμα του στο Marine Traffic.

 

Τι είναι το “Defend Europe”

Στόχος της επιχείρησης με το όνομα “Defend Europe” (Ας υπερασπιστούμε την Ευρώπη), που διεξάγεται από το ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identitaire (GI), είναι να ανακόπτεται η πορεία και κατόπιν να οδηγούνται πίσω στη Λιβύη τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση, περισσότεροι από 111.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού από την 1η Ιανουαρίου, εκ των οποίων οι 93.500 στην Ιταλία.

Περισσότεροι από 2.360 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους επιχειρώντας τον διάπλου, όπως αναφέρει ο skai.

Διαδηλώσεις στην Κατάνη κατά του πλοίου

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν πριν απο λίγες ημέρες στο λιμάνι της Κατάνης με το σύνθημα “Closed for racists” προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη άφιξη του πλοίου που ναύλωσαν ακροδεξιοί, με στόχο να «κλείσουν τη μεταναστευτική οδό» της Μεσογείου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περίπου 20 πλεούμενα, καγιάκ, ιστιοφόρα, φουσκωτές λέμβοι, έπλευσαν στο λιμάνι για να ζητήσουν από τις αρχές να εμποδίσουν την άφιξη αυτού του πλοίου, του C-Star. «Βρισκόμαστε εδώ για να κλείσουμε σε μια συμβολική ενέργεια το λιμάνι της Κατάνης» εμποδίζοντας την πρόσβαση του πλοίου, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Λούκα Νικότρα, υπεύθυνος στην Ιταλία της Avaaz, της οργάνωσης για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων. Το σύνθημα “Closed for racists” αναγραφόταν στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.  «Πρόκειται καταρχάς για μια έκκληση στις λιμενικές αρχές ώστε να εμποδίσουν αυτό το πλοίο από το να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στις θαλάσσιες επιχειρήσεις των ΜΚΟ που σώζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο» είπε επίσης ο Νικότρα.