Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕυρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας σε εργασία του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας σε εργασία του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας βραβεύτηκε το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου για το περιβαλλοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning  με τίτλο «Dies Haus ist mein und doch nicht mein….», που εκπόνησαν μαθητές του σχολείου το σχολικό έτος 2016-17.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν με δυο σχολεία της Πολωνίας (Zespół Szkół Katolickich, Zamość και Gimnazjum w Jordanowie, Jordanów) και ένα σχολείο της Ελλάδας (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς). Συνολικά 75 μαθητές και από τα τέσσερα Γυμνάσια συνεργάστηκαν διαδικτυακά, δημιούργησαν το δικό τους περιβαλλοντικό λογότυπο, αντάλλαξαν πληροφορίες για τις πόλεις τους, για τα σχολεία τους αλλά και την καθημερινότητά τους, επικοινώνησαν μέσω skype φτιάχνοντας ιστορίες με εικόνες για το πώς θέλουν να είναι η πόλη των ονείρων τους, συνέλεξαν πληροφορίες για τη φύση που τους περιβάλλει και τις παρουσίασαν στους συνεργάτες τους. Ως αποτέλεσμα της εργασίας δημιουργήθηκε ένα εικονολεξικό σε τρείς γλώσσες (γερμανικά – ελληνικά – πολωνικά) με όλες τις λέξεις που χρησιμοποιούνται για το περιβάλλον.

Το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου συνεργάστηκε και με την Ελληνική Εταιρία της Φύσης και οι μαθητές δημιούργησαν μια “πράσινη γωνιά” στην είσοδο του σχολείου. Με το υλικό από τις εργασίες στον κήπο δημιούργησαν και ένα μικρό βίντεο, με σκοπό την προώθηση της πρωτοβουλίας για δημιουργία πολλών «Πράσινων γωνιών» στην πόλη μας.

Το πρόγραμμα συντόνισε η καθηγήτρια γερμανικών κ. Τασσοπούλου Παρασκευή.

Η Διευθύντρια κι ο σύλλογος των εκπαιδευτικών συγχαίρουν  τη συνάδελφο και τους μαθητές, οι οποίοι διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους και κοπίασαν για να συμμετάσχουν σε αυτή τη δραστηριότητα, η οποία μεταξύ των άλλων βοήθησε στην προαγωγή του πνεύματος διασχολικής συνεργασίας και κοινωνικότητας και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι το σχολείο μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα