Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΈγινε… πισίνα το 1ο ΕΠΑΛ

Έγινε… πισίνα το 1ο ΕΠΑΛ

Από

Ημερομηνία

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε για να γίνει απάντληση των νερών από τα υπόγεια του 1ου ΕΠΑΛ έπειτα από την πρωινή νεροποντή που είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσουν οι χώροι των εργαστηρίων.
Νωρίτερα οι άνθρωποι του σχολείου είχαν προσπαθήσει με κουβάδες και ό,τι άλλα μέσα είχαν να απομακρύνουν τα νερά. Ωστόσο, ο όγκος των νερών ήταν τέτοιος που χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστών.

Να σημειώσουμε πάντως ότι, όπως μας έλεγαν εκπαιδευτικοί, το συγκεκριμένο περιστατικό κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι. Πέρυσι αντίστοιχες και πιο έντονες καταστάσεις, με το νερό να ξεπερνάει τους 40 και 50 πόντους, αντιμετώπισαν αρκετές φορές. Το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στο ό,τι τα παράθυρα είναι πολύ παλιά με συνέπεια να μπαίνει νερό από εκεί όσο και στο ό,τι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την απομάκρυνση των υδάτων στην πίσω αυλή. Την ίδια στιγμή, μια αντλία που υπάρχει στον χώρο για τέτοιες περιπτώσεις δεν λειτουργεί.

Ωστόσο, παρότι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα των πλημμυρών και τις συνέπειες που έχει στον εργαστηριακό εξοπλισμό αλλά και τη λειτουργία του σχολείου (καθώς μέχρι να φύγει η υγρασία δεν είναι δυνατό να γίνεται μάθημα στους χώρους αυτούς) δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι απαραίτητες ενέργειες.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα