Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣυνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις»

Συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις»

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης (Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων) Γιώργος Αλεξάκης ο οποίος και χαιρέτησε στην έναρξη του Συνεδρίου για τις «Έξυπνες Πόλεις» που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Ατλαντίς) τονίζοντας τόσο τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων, των κέντρων λήψης αποφάσεων, της επιστημονικής και της επιχειρηματικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της ιδέας και της εφαρμογής της «έξυπνης πόλης», όσο και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Περιφέρεια Κρήτης για την επιδίωξη στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων και κοινοτήτων, καθώς και των νησιωτικών περιοχών της Μεσογείου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κρήτη, ως νησιωτική Περιφέρεια στη Μεσόγειο με ποικίλες και σημαντικές δράσεις για την ανάδειξη θεμάτων νησιωτικότητας που σχετίζονται με γεωπολιτικές παραμέτρους και κρίσιμους τομείς ανάπτυξης, αλλά και το δυναμικό της ρόλο και πρωτοβουλίες για τη διαπεριφερειακή συνεργασία, ιδιαίτερα με Περιφέρειες και χώρες στη Μεσόγειο.
Ο Γιώργος Αλεξάκης ως Αντιπρόεδρος του οργανισμού των Παραθαλάσσιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης-Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR), ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο ρόλο της CPMR, ως βασικός και πλέον δυναμικός στην Ευρώπη μηχανισμός δικτύωσης παρακτίων και νησιωτικών Περιφερειών, για την προάσπιση και ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τις παραθαλάσσιες-νησιωτικές Περιφέρειες, όπως είναι αυτό των «έξυπνων πόλεων». Καταληκτικά, έκανε λόγο και για τον μέλλον της Ευρώπης σε σχέση με τους πόρους Συνοχής, οι οποίοι είναι αναγκαίοι και χρήσιμοι για την επίτευξη συστατικών στοιχείων και προϋποθέσεων που επιτάσσει το πλαίσιο των «έξυπνων πόλεων» στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Την πρώτη ημέρα (Πέμπτη 28/9) το βράδυ έγινε επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό των Μαλίων σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου και τους τοπικούς συλλόγους,. Σήμερα οι σύνεδροι επισκέπτονται το οινοποιείο «Μηλιαράκη» και μετά θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της βραδιάς του Ερευνητή στο ΙΤΕ.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα