Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με κυρίαρχο θέμα την αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάννα Κουπίδου, η σύγκληση της συνέλευσης έγινε μετά την βιαστική όπως είπε εγκύκλιο του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία η προθεσμία αξιολόγησης ήταν μέχρι χθες. Κλήθηκε μάλιστα και συμμετείχε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιώργος Μανουσάκης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα.

«Η στάση του Συλλόγου είναι στην κατεύθυνση συνέχισης απεργίας αποχής γιατί ο τρόπος που γίνεται η αξιολόγηση δεν είναι αξιοκρατικός. Υπάρχει ένα κλίμα φόβου που προσπαθούν να περάσουν από το υπουργείο, ειδικά στους προϊσταμένους, ότι όποιος δεν δεχτεί να αξιολογηθεί δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις κρίσεις τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα προσπαθήσουμε να μην γίνει πραγματικότητα. Επίσης αν σήμερα δεχτούμε αυτό, αύριο θα προσπαθήσουν να επιβάλουν κάτι άλλο. Το κλίμα λοιπόν στην συνέλευση ήταν θετικό, οπότε θεωρούμε ότι θα έχουμε και πάλι 100% συμμετοχή στην απεργία – αποχή στην αξιολόγηση. Αν κάποιος βέβαια προσωπικά θέλει μπορεί να το πράξει – γιατί ούτως ή άλλως έτσι είναι το σύστημα – κατεβάζοντας την φόρμα, συμπληρώνοντας την και αποστέλλοντας την. Και αυτό για εμάς είναι προχειρότητα», είπε η κ. Κουπίδου.

Από την πλευρά του ο κ. Μανουσάκης εστίασε στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που μετά την τροπολογία Γεροβασίλη εκβιάζει όπως είπε τους προϊστάμενους, αναφέροντας ότι όσοι δεν αξιολογήσουν τους υφιστάμενους τους δεν θα μπορούν μελλοντικά να συμμετέχουν σε κρίσεις. «Η κυβέρνηση ουσιαστικά εκβιάζει όσους συμμετέχουν στην απεργία. Είναι μία απεργοσπαστική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. Δείχνει ότι όταν πρόκειται για ζητήματα περιστολής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τα δύο μεγάλα κόμματα, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, συμφωνούν μια χαρά, ειδικά όταν δίνει εντολή η τρόικα».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ