Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΖητούν χρηματοδότηση της προσαγωγού διώρυγας από Μύθους

Ζητούν χρηματοδότηση της προσαγωγού διώρυγας από Μύθους

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ζητήματα που αφορούν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιεράπετρας με τον ΤΟΕΒ συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανώλη Παπαδάκη.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση της γεώτρησης της Σαρακίνας, στη σύμβαση του Δήμου Ιεράπετρας με τον ΤΟΕΒ για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης της τοπικής κοινότητας της Ανατολής, στις οικονομικές εκρεμμότητες του Δήμου με τον ΤΟΕΒ και στο μείζον θέμα της προσαγωγού από τους Μύθους προς το Φράγμα των Μπραμιανών.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των καλλιεργειών λόγω ανομβρίας και χαρακτήρισε το έργου της προσαγωγού ως έργο άμεσης ανάγκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης: «Λόγω των καιρικών συνθηκών της Ιεράπετρας και της ελλιπούς συλλογής νερού άρδευσης οι καλλιέργειες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Παρόλες τις δεσμεύσεις που έχουν προηγηθεί, δεν υπάρχει άμεση χρηματοδότηση του έργου, γεγονός άκρος ανησυχητικό.

Το ζήτημα είναι κατεπείγον και η κυβέρνηση δε θα πρέπει να κωλυσιεργεί.

Δε θα επαναπαυθούμε στις υποσχέσεις και ούτε θα δείξουμε ανοχή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι προσπάθειές μας δε θα καταλήξουν στο συρτάρι.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί με τους φορείς και θα ασκήσουμε αυξημένους μηχανισμούς πίεσης στην Κυβέρνηση διεκδικώντας άμεση χρηματοδότηση.

Ζητάμε χρηματοδότηση του έργου εδώ και τώρα.»

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα