Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΑίτημα για σύνδεση του Ηρακλείου με τη Σαντορίνη και τους χειμερινούς μήνες

Αίτημα για σύνδεση του Ηρακλείου με τη Σαντορίνη και τους χειμερινούς μήνες

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη είχε το πρωί της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνας Φιλιππής, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Αντιπλοίαρχος Ευθύμιος Δουβής, ο Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικών Υπηρεσιών Κρήτης, Πλοίαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης , ο πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων Γιάννης Αραμπατζόγλου κ.α.

Ο Δήμαρχος έθεσε διάφορα ζητήματα στον Υπουργό, με κυριότερο την ναυτιλιακή σύνδεση του Ηρακλείου με τη Σαντορίνη κατά τους χειμερινούς μήνες, μέσω της ενεργοποίησης της καινούργιας γραμμής Κρήτη – Σαντορίνη – Ίος – Πάρος – Μύκονος – Τήνος – Άνδρος – Ραφήνα και για το διάστημα 1η Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου.

«Πρόκειται για ένα λογικό αίτημα, τόσο των ναυτικών όσο και των τουριστικών πρακτόρων της Κρήτης, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή η ενέργεια θα βοηθήσει ουσιαστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στα δύο νησιά, κάτι που θα έχει πολλαπλά και αυτονόητα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες» τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος παρέδωσε γραπτώς το σχετικό αίτημα στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων.

Τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και ο κ. Λαμπρίδης εξήγησαν τις νομικές και πρακτικές δυσκολίες του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ωστόσο υποσχέθηκαν ότι θα το εξετάσουν και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο υλοποίησής του.

Συζητήθηκε ακόμα  η πιθανότητα να αλλάξει η ώρα αναχώρησης του εν λόγω δρομολογίου,   αίτημα για το οποίο ο Υπουργός ζήτησε να ξεκινήσει η γραμμή με το καθορισμένο ωράριο και να επανεξεταστεί το ζήτημα σε δύο μήνες από την έναρξη της λειτουργίας της.

Στο θέμα της παραχώρησης της  χερσαίας ζώνης από τον ΟΛΗ στον Δήμο Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι προχωρά κανονικά η σύναψη της σχετικής συμφωνίας.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα