Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑπορυθμίζεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, στο νομό Λασιθίου είναι λίγο διαφορετικό...

Απορυθμίζεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, στο νομό Λασιθίου είναι λίγο διαφορετικό το τοπίο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σε ετοιμότητα και εγρήγορση καλεί τους φαρμακοποιούς της χώρας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιδρώντας στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που έχει κατατεθεί στη  Βουλή, με την οποία όπως τονίζουν «η κυβέρνηση βάζει τη δική της συμμετοχή στο χάος που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων».

Η «απορύθμιση και το χάος» θεωρούνται δεδομένα και σε τοπικό επίπεδο, μόνο που στο Νομό Λασιθίου τα τοπίο για τους φαρμακοποιούς είναι λίγο διαφορετικό αφού καταφέρνουν ακόμα να συνεννοηθούν, προασπίζοντας βασικά θέματα που αφορούν το ωράριο και δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα για να οδηγηθούν σε κινητοποιήσεις.

«Το ωράριο είναι ήδη χαώδες και δεν γίνεται περισσότερο. Είχαμε μια ελπίδα μέσα από το πολυνομοσχέδιο. Το φτιάχνει κατ’ επιταγή κι είναι απολύτως ανοικτό. Εμείς δεν συμφωνούμε και είχαμε καταθέσει πρόταση να είναι το ωράριο 8 το πρωί με 8 το βράδυ και κατά τουριστικές περιοχές να υπάρχει μια ανοχή το βράδυ και να πηγαίνει στις 9, για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες. Αυτό το προτείναμε για να υπάρχουν διανυκτερεύσεις και εφημερίες», τονίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Καλδής.

 

Η εικόνα στο Λασίθι

Η αλήθεια είναι πως στις μεγάλες πόλεις θα διαμορφωθεί η εικόνα αυτή που περιγράφει ο ΠΦΣ, αλλά σε τοπικό επίπεδο, η κατάσταση δεν έχει λάβει αυτά τα χαρακτηριστικά και θεωρείται δύσκολο να συμβεί κάτι ανάλογο. Η εικόνα στο Νομό Λασιθίου μοιάζει σχετικά ελεγχόμενη αν και δεν είναι ενιαία.

  • Στη Σητεία προς το παρόν ισχύει το κλείσιμο των φαρμακείων τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης και ανοίγουν το πρωί του Σαββάτου.
  • Στην Ιεράπετρα υπάρχουν ήδη αρκετά φαρμακεία που ανοίγουν τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης και δεν ανοίγουν το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής.
  • Στον Άγιο Νικόλαο, που είναι τουριστική περιοχή, το ωράριο λειτουργεί λίγο πιο ελαστικά από αρκετά φαρμακεία, δεδομένων των συνθηκών.

“Εδώ στο νομό υπάρχουν εφημερίες και κάπως λειτουργούν. Μπορεί κάποια μεσημέρια στις εφημερίες να βλέπουμε στην Ιεράπετρα ή τον Άγιο Νικόλαο πως ορισμένα φαρμακεία ανοίγουν ή το βράδυ στις 9 που ξεκινά η εφημερία, ορισμένα φαρμακεία μπορεί να μείνουν μέχρι τις 10 ή πιο αργά, οπότε η εφημερία είναι λίγο σαν να ακυρώνεται. Η διανυκτέρευση όμως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα που έχουν τρομερά προβλήματα”, σημειώνει ο κ. Καλδής.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα