Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ ΑΣΤΕΚ πρέπει να ενταχθεί στον καινούργιο σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ΑΣΤΕΚ πρέπει να ενταχθεί στον καινούργιο σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε την Παρασκευή με την διευθύντρια της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης κ. Σημαντηράκη, στα γραφεία της σχολής στον Άγιο Νικόλαο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καλλιντέρης.
Θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα της σχολής και οι προοπτικές της. Η κ. Σημαντηράκη παρουσίασε το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στη σχολή, τη μεγάλη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας που έχουν οι απόφοιτοι που έχει σαν συνέπεια την υψηλή βάση στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ταυτόχρονα επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη στέγαση της σχολής, την αρνητική διάκριση που υφίστανται οι σπουδαστές ως προς τη φοιτητική μέριμνα (πάσο, σίτιση, μεταπτυχιακά στο εσωτερικό) και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Εξέφρασε και το προβληματισμό της για το ρόλο της σχολής στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας της σχολής στην πόλη του Αγίου Νικολάου λόγω της ιδιαίτερης ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή και ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη σχολή από την ίδρυσή της. Επεσήμανε τα προβλήματα που δημιούργησε στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας η κατάργηση του ΟΤΕΚ και την ανάγκη συνολικού ανασχεδιασμού της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα, για να σταματήσουν οι αλληλοεπικαλύψεις και αντιθέσεις ανάμεσα στις διάφορες βαθμίδες.
Τόνισε ότι έχει σταματήσει πλέον κάθε προσπάθεια αλλαγής της έδρας της σχολής που σχεδιαζόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και που δημιουργούσε ανασφάλεια και έλλειψη σχεδιασμού για το μέλλον.
Στα πλαίσια του νέου χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού η ΑΣΤΕΚ πρέπει να ενταχθεί στον καινούργιο σχεδιασμό, διατηρώντας τα σημαντικά θετικά χαρακτηριστικά της και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει κληρονομήσει από το παρελθόν προσφέροντας στους αποφοίτους της όλες τις δυνατότητες που αντιστοιχούν στο επίπεδο σπουδών της. Όλα αυτά τα θέματα θα τα θέσει υπόψη των αρμόδιων υπουργών στις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα