Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΑνακοίνωση KOB Ιεράπετρας για τις καταστροφές στην Ιεράπετρα από τους θυελλώδεις ανέμους

Ανακοίνωση KOB Ιεράπετρας για τις καταστροφές στην Ιεράπετρα από τους θυελλώδεις ανέμους

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Οι  θυελλώδεις-καταστροφικοί άνεμοι που πνέουν από χθες μέχρι σήμερα (25/1 και 26/1 ) έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές, που φτάνουν μέχρι και την ολοκληρωτική καταστροφή, σε θερμοκηπιακές υποδομές και καλλιέργειες των αγροτών της περιοχής, κυρίως στ’ Αχλιά, στα Φέρμα, στο Καλαμάκι, στη Νέα Ανατολή, στον Κουτσουρά και στο Μακρύ Γιαλό που έχει πληγεί ιδιαίτερα. Ζημιά έχουν υποστεί μέχρι και οι ελαιοπαραγωγοί που δεν είχαν ολοκληρώσει την συγκομιδή. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε υποδομές στον ηλεκτροφωτισμό, σε στέγες και πινακίδες σήμανσης που ξηλώθηκαν, σε Επιβατικά και Φορτηγά ΙΧ.

Αυτή η τεράστια καταστροφή προστίθεται στα χίλια άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής και φορομπηχτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της νέας ΚΑΠ. Πρόκειται για πολιτική που πετσοκόβει επιδοτήσεις, συρρικνώνει το αγροτοκτηνοτροφικό εισόδημα, αφήνει ασύδοτους μεγαλέμπορους και μεγαλοεξαγωγείς, οι οποίοι  καθορίζουν εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής και απαιτούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Το ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι του στο αγροτικό κίνημα, στη Βουλή, στη περιφέρεια και στον Δήμο, θα αναπτύξουν το θέμα, διεκδικώντας:

  •  Να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Να γίνει έγκαιρη και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες καταγραφή όλων των ζημιών σε υποδομές και παραγωγή
  • Να δοθεί αποζημίωση 100% όλων των πληγέντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση αποκατάσταση των καταστροφών σε υποδομές και στην παραγωγή.
  • Το εύρος της καταστροφής, επιβάλλει μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης προς τους πληγέντες, με αναστολή πληρωμής τραπεζικών δανείων για τα επόμενα 5 χρόνια, χορήγηση άτοκων δανείων (καλλιεργητικά – επισκευαστικά) 10ετούς διάρκειας και απαλλαγή φορολογίας και δημοτικών τελών έως το 2020.

Καλούμε την φτωχομεσαία αγροτιά και ευρύτερα τον λαό της περιοχής μας να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

26 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΒ Ιεράπετρας του ΚΚΕ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα