Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΗ Ν.Δ. Ιεράπετρας για τις καταστροφές στις καλλιέργειες

Η Ν.Δ. Ιεράπετρας για τις καταστροφές στις καλλιέργειες

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

 

Δυστυχώς το τελευταίο τριήμερο η Ιεράπετρα έζησε μια πρωτοφανή κακοκαιρία, τη χειρότερη των τελευταίων ετών.

Η συνεχής ένταση των ανέμων επί τρεις ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση πρωτοφανών καταστροφών. Ισοπεδώθηκαν- καταστράφηκαν πολλά στρέμματα θερμοκηπιακής καλλιέργειας, με τους αγρότες της περιοχής μας να περιέρχονται σε πλήρη απόγνωση, αλλά και να βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Ο ΕΛΓΑ οφείλει να στείλει τους ανταποκριτές του και να ξεκινήσουν άμεσα την καταγραφή των ζημιών, να σκύψουν ανθρώπινα πάνω στις πληγές των αγροτών αφήνοντας στην άκρη τα τυπικά περί ασφαλισμένων αγροτών ή μη ασφαλισμένων.

Η Περιφέρεια Κρήτης καθώς και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οφείλουν να ρίξουν επιτέλους το βλέμμα τους στον «φτωχό συγγενή» της Κρήτης, το Νομό Λασιθίου, και να κηρύξουν τον Δήμο Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθείστε, κύριε Περιφερειάρχη, το παράδειγμα της Μάνδρας στην Αττική. Ρίξτε επιτέλους και μια ματιά στη νοτιοανατολική Κρήτη και, επισκεφτείτε την (μέσω ποιανού δρόμου όμως;).Τα προβλήματα της είναι πλέον τεράστια, πέραν των καταστροφών στα θερμοκήπια έχουν ήδη καταστραφεί αρδευτικά δίκτυα, δίκτυα υποδομών, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι κά.

Κύριοι της κυβέρνησης, πρέπει να καταλάβετε ότι οι αγρότες, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, πρέπει να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, πρέπει και πάλι να ισορροπήσουν.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό όλων των αγροτών, όλου του ιδιωτικού τομέα, όπως και όλων των κάτοικων του Δήμου Ιεράπετρας, που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, εξετάζοντας και βοηθώντας τους κατά το δυνατόν, σαν αντιπολίτευση, για να επουλώσουν τις πληγές τους, και να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους, μέχρι να ισορροπήσουν και πάλι.

Ο Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ιεράπετρας

ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΔΟΝΙΩΤΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα