Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟ Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για την καρδιολογική και τον κλιματισμό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για την καρδιολογική και τον κλιματισμό

Από

Ημερομηνία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της διοικήτριας του Νοσοκομείου κυρίας Σπινθούρη για τη μεταστέγαση της καρδιολογικής κλινικής και για την προκήρυξη του έργου της αλλαγής σωληνώσεων κλιματισμού σε τμήμα της νέας πτέρυγας,  θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Για τη μεταστέγαση της καρδιολογικής κλινικής είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των εργαζομένων των δύο κλινικών που εμπλέκονται, και είχαμε ζητήσει την τροποποίηση της σε κάποια σημεία, χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση από την πλευρά της διοικήτριας κας Σπινθούρη στο αίτημα μας. Δυστυχώς η μεταστέγαση έγινε χωρίς να υπάρξει διασφάλιση  και πιστοποίηση της καλής λειτουργίας των ανελκυστήρων και η καρδιολογική κλινική πλέον εξυπηρετείται αποκλειστικά από ανελκυστήρες που δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση λειτουργίας.

Σε σχέση με όσα αναφέρει η κυρία Σπινθούρη στην ανακοίνωση της, είναι απορίας άξιο πώς θα επιτευχθεί «χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη επιπλέον κλινών» η ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες του Παθολογικού Τμήματος και του Παθολογικού Τομέα λόγω υπερπληρότητας και διορισμού νέων μόνιμων ιατρών (Γαστρεντερολόγου και Ογκολόγου) και η αντιμετώπιση του προβλήματος της διασποράς και της φιλοξενίας των παθολογικών περιστατικών σε όλα τα κλινικά τμήματα του νοσοκομείου (νοσηλεία περιστατικών σε μία πτέρυγα).

Τα γραπτά μένουν. Εδώ θα είμαστε σε λίγο καιρό να δούμε αν θα έχουν γίνει τα παραπάνω, και ειδικά η αντιμετώπιση της διασποράς των παθολογικών περιστατικών σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου «χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη επιπλέον κλινών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε σχέση με την ανακοίνωση για την προκήρυξη του έργου αλλαγής σωληνώσεων κλιματισμού σε τμήμα της νέας πτέρυγας, αναρωτιόμαστε αν  θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι  που ένα αυτονόητο έργο επιδιόρθωσης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου προκηρύσσεται 14 μήνες μετά τη διαπίστωση του προβλήματος και της ανάγκης επιδιόρθωσης του (πλημμύρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου τον Οκτώβριο του 2016), και αφού έχει περάσει ένα καλοκαίρι κι ένας χειμώνας χωρίς κεντρικό κλιματισμό και θέρμανση σε ένα μεγάλο τμήμα του Νοσοκομείου. Είναι βεβαίως άγνωστο αν το έργο ολοκληρωθεί πριν και  από το φετινό καλοκαίρι.

ΔΣ συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ

 

Πρόσφατα άρθρα