Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΕπισκέψεις του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας σε σχολεία της Ιεράπετρας

Επισκέψεις του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας σε σχολεία της Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκε τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ιεράπετρας, προκειμένου να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει ευχές με τους καθηγητές και τους μαθητές για το νέο 2018.

Συγκεκριμένα ο Σεβ. κ. Κύριλλος επισκέφτηκε διαδοχικά τα δύο Γενικά Λύκεια (1ο και 2ο) της Ιεράπετρας, το 1ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) της πόλης και έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης από διδάσκοντες και διδασκομένους.

Ειδικότερα, ο Σεβ. συνοδεύμενος από τους Εφημερίους του Ι. Ναού Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας π. Μιχαήλ Ξυδιανό και π. Κων/νο Λιοντάκη, και τους Διευθυντές των δύο σχολείων κ. Σοφία Κονταξάκη και κ. Θεόδωρο Μανουσάκη αντίστοιχα, πέρασε από όλα τα τμήματα των τριών τάξεων του 1ου και 2ου Λυκείου Ιεράπετρας. Μαζί με τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του για μια καλή και εποικοδομητική χρονιά ο Σεβ. κ. Κύριλλος διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2018 και σελιδοδείκτη με ημερολόγιο του νέου έτους αφιερωμένο στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ στους Καθηγητές και στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου επέδωσε και το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο  της πόλεως, όπου, συνοδευόμενος από  τον Διευθυντή κ. Εμμανουήλ Περαντώνη και τον Αιδεσιμολ. Εφημέριο της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκη, πέρασε διαδοχικά από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και μαζί με την ευλογία και τις πατρικές του ευχές για καλή και καρποφόρα χρονιά διαμοίρασε το συνοπτικό ημερολόγιο και τον σελιδοδείκτη της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, ο Σεβ. κ. Κύριλλος διένειμε στους εκατόν τριάντα δύο μαθητές της Β΄ τάξης αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, που έχει εκδώσει με δαπάνες του το Κοινωφελές Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία Ακρωτηριανή» που περιέχει το πρωτότυπο κείμενο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον  Προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χρυσοβαλάντη Ψαρουδάκη, επισκέφθηκε το  3ο Γυμνάσιο της πόλης, όπου επίσης διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο και τον σελιδοδείκτη με το ημερολόγιο του νέου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, και μοίρασε αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος είχε σύντομη συνεργασία με τους Καθηγητές, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος μέσα σε μια ιδιαίτερα εγκάρδια και ζεστή ατμόσφαιρα.

 

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑ.Λ., όπου όλοι οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Τον Σεβ. υποδέχτηκε η Διευθύντρια κ. Αικατερίνα Τζιρή και οι Καθηγητές. Ο Σεβ. ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά και καλή πρόοδο, ενώ διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο και τον σελιδοδείκτη στους μαθητές της Α´ καί Β´ Λυκείου, ενώ στους μαθητές της Γ´ Λυκείου πρόσφερε και το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο είναι αφιερωμένο σε χριστιανικά μνημεία Ενοριών της περιοχής Σητείας.

 

 

 

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα