Το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου της Τετάρτης δυναμιτίστηκε σε βαθμό… εκρήξεως.

Το κλίμα φορτίστηκε ύστερα από την κριτική που έγινε από πλευράς του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημ. Κουνενάκη και του δημοτικού συμβούλου κ. Ν. Αφορδακού, για την επιλογή της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στη δημοπράτηση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού με πόρους του Δήμου, αντί να περιμένει τα υπόλοιπα από το ΕΣΠΑ, εξηγώντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει «βλέποντας και κάνοντας», αναπροσαρμόζοντας τη διαδικασία αν εν τω μεταξύ προκύψει διάθεση της υπεσχημένης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός σχολίασε ότι η μείζονα μειοψηφία αντιδρά γιατί «φοβούνται ότι η δημοτική αρχή θα υλοποιήσει ένα έργο που δεν κατάφεραν εκείνοι να υλοποιήσουν». Η συζήτηση ή μάλλον ο… καυγάς εκτραχύνθηκε όταν ο δήμαρχος έκανε αναφορά πάλι στις «ανύπαρκτες» μελέτες που παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Εκεί αντέδρασε θορυβωδώς, διακόπτοντας το δήμαρχο, ο κ. Αφορδακός, κατηγορώντας τον ότι «λέει ψέματα»! Εκεί… άναψαν τα αίματα, ακούστηκαν από το προεδρείο κάτι περί «αγένειας» και «γαϊδουριάς»…

Ο πρόεδρος Γ. Καλογεράκης παρενέβη εγκαλώντας τον κ. Αφορδακό. Είπε ότι το Δ.Σ. δεν είναι… «ασκέρι» και επικαλούμενος και εκείνος το περί «παράξενης περιόδου» που διανύομε, τόνισε ότι όσο εκείνος είναι πρόεδρος ακόμη, δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε «κέντρο προεκλογικού αγώνα».

Αφού επήλθε εκτόνωση… Καλογεράκης και Αφορδακός ανακάλεσαν τις όποιες ανάρμοστες για το χώρο κουβέντες τους ξέφυγαν και ζήτησαν συγνώμη ο ένας από τον άλλο και από το σώμα. Τουλάχιστον, ακόμη, καταφέρνουν να διατηρήσουν ένα μίνιμουμ πολιτικό πολιτισμό… Αργότερα; Θα δούμε!

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ