Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΞεκινούν αυτή την εβδομάδα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΠΛΕΑΜ

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΠΛΕΑΜ

Από

Ημερομηνία

Συνεχίζονται και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί η ΠΛΕΑΜ στο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης.

 «Πάμε σαν άλλοτε»

Μέσα από το πρόγραμμα «Πάμε σαν άλλοτε» η ΠΛΕΑΜ θα υποδεχθεί στο Μουσείο μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων από όλη την Κρήτη αλλά και ΑμεΑ. Πρόκειται όπως λέει στην ΑΝΑΤΟΛΗ η πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ κ. Μαρία Κωστάκη για ένα πολυμορφικό και ευέλικτο πρόγραμμα που προσαρμόζεται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής σε παλαιότερες εποχές και περιλαμβάνει βιωματικού χαρακτήρα δράσεις με θεατρικά παιχνίδια, γρίφους, προβολές βίντεο, διάφορες δράσεις γνωστικού περιεχομένου, ζωγραφική και πολλά ακόμη δρώμενα εντός και εκτός του χώρου του Μουσείου. Όσα παιδιά το παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση και ψυχαγωγία και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες. Το πρόγραμμα ξεκινά από την Παρασκευή και υπεύθυνος υλοποίησης του θα είναι ο γραμματέας της ΠΛΕΑΜ κ. Γιώργος Μαυροειδής. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 6973-966.424.

 

Το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα

Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί έχει τίτλο «Ανεβαλώματα του νου, μαλάματα της γλώσσας» και απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου των σχολείων όλης της Κρήτης. Σχετίζεται δε με το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα και ενθαρρύνει την ανακάλυψη από τους μαθητές  μέσα στο Μουσείο λέξεων και  φράσεων της τοπικής ντοπιολαλιάς.

 

Πρώτη φορά εξειδικευμένες ξεναγήσεις

Επίσης, στα δύο παραπάνω προγράμματα τη φετινή χρονιά θα προστεθεί από την ΠΛΕΑΜ και ένα πρόγραμμα εξειδικευμένων ξεναγήσεων στο Μουσείο για μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου οι οποίες θα έχουν να κάνουν με την ιστορία και συγκεκριμένα με το Κρητικό ζήτημα (Κρητική Πολιτεία, επαναστάσεις, κλπ.) και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρότζεκτ αυτό θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και υπεύθυνη υλοποίησης του όπως και για το πρόγραμμα με το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα θα είναι η κ. Κωστάκη. Το πρόγραμμα αυτό των ξεναγήσεων ξεκίνησε ήδη χθες και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6973-217.583.

Παράλληλα, όπως λέει η πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ, συνεχίζουν να υλοποιούνται από την ΠΛΕΑΜ οι ξεναγήσεις σε ομάδες μαθητών και ενηλίκων σε όλους τους χώρους του Μουσείου.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα